LIVE: Divokej Bill rozpoutal v Brně peklo

Vydáno 06.02.2014 | autor: redakce

Billové, kterým v minulém roce vyšla nahrávka s prostým a výstižným názvem 15, vyrazili na zimní klubové turné Možná přijde i pekelník. Startovacím vystoupením se stalo brněnské Semilasso, s dalšími koncerty se kapela přesouvá na Slovensko.

LIVE: Divokej Bill rozpoutal v Brně peklo LIVE: Divokej Bill rozpoutal v Brně peklo

divokej bill brno2014 19DIVOKEJ BILL
KC Semilasso, Brno
5. 2. 2014

Co je psáno, to je dáno. A tak přesně úderem půl osmé vypukla zběsilá show Divokýho Billa, kterou zahájila předkapela Zelenina. Nejsou to žádní méďové, jak se tváří, ale rockeři, co se do svého setu pochopitelně obuli, takže to v nejznámějším brněnském kulturáku vypadalo jako na poctivém čochu. Obvyklá místa k sezení v sále byla zrušena a díky tomu mohl pod pódiem vzniknout kotel, v němž se během koncertu Billa tančilo od pódia až ke dveřím a to napříč všemi generacemi.

Entree Divokýho Billa bylo vskutku pekelné: Štěpán Karbulka měl tvář namalovanou na černo a jeho obvyklou kšiltovku zdobily čertovské rohy. Hlavní zpěvák Vašek Bláha nastoupil zase kompletně odbarvený na ostře červenou – vlasy, vousy i obočí, aby pekelným hlasem pozdravil publikum v sále.

Divokej Bill na úvod spustil starší skladby jako Tádada, Pecka nebo Lásko, hlavní jádro koncertu však tvořily písně z nejnovějšího alba. Z nich nezazněla snad jen klidná Půjdem dál, což bylo pro zvolený set list příznačné - měla to být ďábelská jízda, takže pomalé věci neměly na seznamu co dělat.

divokej bill brno2014 02divokej bill brno2014 21

Zhruba v půlce koncertu se na pódiu zjevil pekelník, s kopyty a v děsivé masce s dlouhými rohy. Nejprve kolem sebe máchal koštětem, pak doplňoval taneční choreografii Billů svými tanečky s modelem kostlivce. Neváhal se ani vydat nahoru na balkony a máchat koštětem a strašit i tam. Vašek mluvil k publiku zásadně zkresleným pekelným hlasem, přičemž se mu občas stávalo, že si efekt zapomněl přepnout a začal v podobném stylu i zpívat. To by nevadilo tolik jako fakt, že mu nebylo během povídání moc dobře rozumět.

Největší úspěch večera zaznamenaly písně Vstávej, Plakala a Námořnická, kterou lidi v sále odzpívali skoro celou místo kapely. Premiéru toho večera měla skladba Pekelník, kterou si bubeník Marek Žežulka zahrál na cajon.

Divokej Bill splnil, co slíbil, na jedničku - tempo koncertu bylo pekelné, pekelník se dostavil. Snad se jim podaří tempo udržet i v dalších koncertech aktuální šňůry.

text: Nikola Illeová, foto: Romana Šlapáková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít