Koncertní maraton(ika) Dana Bárty pokračuje i na jaře

Vydáno 14.02.2014 | autor: redakce

Po loňském turné, v jehož rámci navštívil čtyři desítky českých a slovenský měst, chystá Dan Bárta se skupinou Illustratosphere jarní pokračování. První zastávka je na programu už 17. února, v plánu je celkem jednadvacet koncertů.

Koncertní maraton(ika) Dana Bárty pokračuje i na jaře Koncertní maraton(ika) Dana Bárty pokračuje i na jaře

Maratonika tour 2014

Dan Bárta vydal na podzim po pětileté pauze čtvrtou řadovou desku Maratonika. Vyprodané kluby a sály kulturních domů i sedmitisícový náklad alba předčily zpěvákova tajná přání a koncertní turné tak bude pokračovat i v tomto roce.

"Dlouho jsme nehráli, změnili sestavu, měli jsme hodně koncertů a novou desku, takže lidí přišlo víc. Ale je skvělý, že na ty nový písničky reagovali okamžitě. Dřív, když jsme hrávali věci, který lidi ještě neznali, tak si museli nějaký čas zvykat. A teď to bylo tak, že to prostě vzali celý, a měl jsem fakt upřímně pocit, že se jim to líbí a že je naše současný směřování baví," rekapituluje Bárta loňské turné.

A přestože do začátku šňůry zbývá ještě několik dní, v poklusu je činorodý zpěvák už nyní. "Kromě jarně-zimní Maratoniky připravuju s Alešem Dolným podklady pro atlas vážek, dělám s Mírou Chyškou na muzice k novému filmu Karla Janáka a mezitím je spousta jiný práce. Takže myslím, že můj nejbližší pracovní den bude pracovní," směje se Dan.

TZ, ape

zavřít