VIDEO: Neviditelní U2 jsou opět vidět

Vydáno 12.02.2014 | autor: Ondřej Bambas

U2 jsou zpět! Po několikadenním čekání, kdy během nedávného Super Bowlu v reklamním shotu poprvé představili ukázku své novinky a následně ji na 24 hodin poskytli volně ke stažení, přicházejí s finálním videoklipem od Marka Romaneka.

VIDEO: Neviditelní U2 jsou opět vidět VIDEO: Neviditelní U2 jsou opět vidět

u2-2013U2 pomocí nové skladby přispěli na charitu 

Skladbu Invisible použili U2 k podpoře projektu (RED), pro nějž Bank Of America darovala za každé stáhnutí $1. Výsledně se vybraly tři miliony dolarů. Po deseti dnech vypouštějí do světa i videoklip, které Mark Romanek natočil v letištním hangáru v Santa Monice opět černobíle jako svá nejznámější díla - Jay-Zho 99 Problems nebo Jacksonův Scream, za něž si odnesl několik ocenění.

Invisible je první vlaštovkou připravovaného alba, přesto prý nejde o oficiální singl. Skladba nese plno typických prvků kapely a vzhledem k chytrému umístění sborového chorálu bude jistě i oblíbenou koncertní položkou. Vznik popisuje Bono následovně: "Raný text byl složen ve vlaku, když jsem jel poprvé do Londýna. Pamatuji si, jak jsem spal na nádraží Euston, úplně švorc... Vycházím z metra do jara 1979, osmnáctiletý, v Londýně byl punk rock... A lidé vás nevidí, neexistuješ, jsem neviditelný." Od této jednoduché podoby vidění světa se nakonec soudobí U2 odklonili a nová verze začíná zjevením, což více sedí k jejich aktuální poloze. Kapela také naznačuje, že se snaží objevit novou formu produkce. Udělat současný zvuk jim napomohl ve studiu producent Danger Mouse, kterému pod hlavičkou Broken Bells nedávno vyšla s Jamesem Mercerem nová deska After The Disco.

Zatím nepojmenovaná deska U2 je stále ve vývoji a podle Bonových slov bude hotová až bude hotová, tedy až bude v prodeji. Vydání zatím vypadá na léto letošního roku. Plánované turné by tentokrát konečně nemuselo minout Českou republiku. Jak totiž naznačil Bono v rozhovoru pro Rolling Stone, cítí, že nový materiál se více hodí do menších hal.

text: Ondřej Bambas

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít