Zní trutnovské tamtamy: přijede Patti Smith

Vydáno 17.02.2014 | autor: redakce

Trutnovský festival, který v nedávné době lehce pozměnil název na Trutnoff Open Air Festival, ohlásil prvního zahraničního umělce. Bude jím hudebnice a básnířka Patti Smith.

Zní trutnovské tamtamy: přijede Patti Smith Zní trutnovské tamtamy: přijede Patti Smith

patti smith performing in finland 2007

Pořadatelé "Českého Woodstocku", který letos slaví neoficiálně třicetileté výročí, to oznámili na oslavě osmdesátých narozenin Johna Mayalla v Divadle Archa. Z českých jmen se v Trutnově v termínu od 14. do 17. srpna objeví např. Plastic People of the Universe, Doctor Victor, Polemic, Visací zámek, Hentai Corporation, Imodium, Krucipusk, Mňága & Žďorp, Sto zvířat nebo the.switch.

Patti Smith, americká zpěvačka, hudebnice, textařka, ale také básnířka se na festivalu představí na svém prvním open air vystoupení v Česku. "Patti je přesně ta démonka a charismatická šamanka s indošskou krví, která do našeho festivalového kmene přesně sedí! Stejně jako Iggy Pop či indiánská čelenka na náčelníkovu hlavu. Když v 70. letech zavřeli Plastiky, kteří mají stejné undergroundové kořeny jako festival, Patti byla jednou z těch, kteří se jich z daleké Ameriky zastali a podpořili je," říká zakladatel festivalu Martin Věchet.

"Bylo to naše několikaleté přání, které nám vždy z nějakých důvodů proklouzlo mezi prsty. Nejblíže jsme byli vloni, ale to by Patti přijela bez kapely, jen v akustickém duu. Nechali jsme to tedy na další rok. Nyní přijíždí Patti v plné síle s kapelou za zády. Jsme rádi, že se letos naše úsilí a čekání k třiceti letům festivalu naplnilo," dodává Věchet. {vypnoutlink:Air}

TZ, ape

zavřít