LIVE: Nouvelle Vague - perfektní zpěv a roztažené nohy

Vydáno 01.03.2014 | autor: redakce

Palác Akropolis se na jeden večer stal palácem, jehož chodbami se procházelo vzdálené příbuzenstvo francouzského lordstva z Nouvelle Vague. Nezřídka se mluvilo francouzsky, popíjelo víno a hlavně čekalo na večer plný hitů v novém jemnějším podání.

LIVE: Nouvelle Vague - perfektní zpěv a roztažené nohy LIVE: Nouvelle Vague - perfektní zpěv a roztažené nohy

NV live 01ANOUVELLE VAGUE
Palác Akropolis, Praha
28. 2. 2014

O jemnost večera se postaraly především dvě zpěvačky, kterými se Nouvelle Vague na tomto turné pyšní. Tmavovlasá drobná pozitivně naladěná zpěvačka s hlasem, který hladil, komunikovala s publikem anglicky a usmívala se na všechny strany. A pak vytáhlá blondýna se silným čistým hlasem, kde ani jeden tón nešel vedle. K vrcholům jejího výkonu patřila předělávka songu Human Fly, původně od newyorských The Cramps, kdy zpěvačka bzučela, syčela a poskakovala po kraji pódia, aby nakonec sklidila zasloužený nekončící potlesk. V tu chvíli bylo jasné, která zpěvačka hraje prim, a to i přesto, že komunikovala výhradně francouzsky nebo více expresivně pomocí hlubokých předklonů, kdy předváděla publiku své krátké šaty nebo rozpětí svých roztažených nohou, a dávala výrazně najevo svoji francouzskou odtažitost.

Právě proto asi vše na pódiu fungovalo tak, jak mělo – odtažitost vs. vstřícnost, síla biče vs. jemnost medu. Po stranách doplňoval zpěvačky kytarista a jeden ze zakladatelů Nouvelle Vague Olivier Libaux, dále maličký basák s velkou hlavou, který se ležérně v polo-sedě a polo-leže roztahoval na bedně, stylový bubeník a klávesák. Ti v téměř hodině a půl předvedli nejen hity, které dobře známe z reklam, ale i covery Depeche Mode, The Cure nebo francouzských klasiků.

NV live 02ANV live 03A

Publikum, které bylo už od příchodu, kdy u vchodu dostalo do ruky na ochutnání makronky, chycené do pasti obdivu a spolupráce. Reagovalo dobře na vytleskávání, přeříkávání francouzských slov, i opakování refrénů až do úplného ticha. Nouvelle Vague věděli, jak si s publikem hrát a dostat ho přesně tam, kde ho chtěli mít. Ať už sehranými tanečky zpěvaček nebo nacvičenou komunikací mezi sebou. Proto jediným slabým místem koncertu byla bodavá stroboskopická světla, před kterými si plný sál Akropole musel zakrývat oči.

Díky bezchybnému zpěvu, profesionálním výkonům muzikantů i komunikaci s publikem návštěvníci posledního únorového koncertu v Akropoli na tento zážitek jen tak nezapomenou. A příště si opět přijdou na koncert Nouvelle Vague zahrát kvíz "Kdo udělal původní verzi?", při kterém si budou zaměňovat The Cure s Depeche Mode. A hledat makronky.

 

text: Jana Václavíková, foto: Radek Bártík (btsmusicmagazine.cz)

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít