Forest Swords skříží v MeetFactory své meče

Vydáno 05.03.2014 | autor: Ondřej Bambas

Stimul festival nespí a přiváží další aktuální jméno z britské elektronické scény. Forest Swords vystoupí 7. března ve smíchovském MeetFactory a představí návštěvníkům svou loňskou desku Engravings.

Forest Swords skříží v MeetFactory své meče Forest Swords skříží v MeetFactory své meče

forest swords 33

Pod trochu tajuplným jménem se skrývá liverpoolský producent Matthew Barnes. Ten dal o sobě poprvé vědět před čtyřmi lety EP Dagger Paths. Svou formu pečlivě piloval a do doby než loni vypustil do světa dlouhohrající debut stihnul třeba zremixovat skladbu White Chords These New Puritans nebo se podílel na písni How To Dress Well.

Tvorba Forest Swords sází na minimalismus, kdy nechává opakující se beaty rušit nečekanými pauzami, deformovanými samply, ale i tradičními nástroji odkazujícími k rocku nebo folku. Tím dodává písním temnou atmosféru vhdnou zejména k nočním procházkám po lesech a hřbitovech. Celý výsledek se snaží podpořit i způsobem nahrávání, kdy například Engravings míchal na laptopu u řeky poblíž svého bydliště.

Otázkou tedy zůstává, zda dokáže všechny emoce přenést i živě do klubu. Vystoupení Forest Swords proběhne v pátek 7. března v MeetFactory, vstupenky jsou v předprodeji od 299 Kč.

Ondřej Bambas, tz, foto: Csaba Brindza

zavřít