Neutral Milk Hotel potěší reunionem i české fanoušky

Vydáno 20.03.2014 | autor: Ondřej Bambas

 

Už se zdálo, že se Neutral Milk Hotel České republice vyhnou. V době konání blízkých červencových festivalů pojedou šňůru po Americe, na druhý prázdninový měsíc se však rozhodli vrátit do Evropy a dokonce koncertem potěšit místní fanoušky indie rockové legendy. Jeden z klubových koncertů léta proběhne 3. srpna v MeetFactory.

Neutral Milk Hotel potěší reunionem i české fanoušky Neutral Milk Hotel potěší reunionem i české fanoušky

neutral milk hotel 3Neutral Milk Hotel

Občas se zkrátka zadaří. Reuniony kapel oblíbených v devadesátých letech jsou nyní poměrně časté a téměr každý rok tak máme možnost znovu okusit, popřípadě objevit ztracené démanty hudební historie. Zatímco na alternativněji laděné posluchače se na zahraničních festivalech dívají na publikum hudebníci z velké stage, u nás si zahrají i v menším uzavřeném sále. Takto jsme měli možnost vidět v Paláci Akropolis Pavement nebo loni v Divadle Archa My Bloody Valentine. Nyní se k nim přidá i kapela, která toho podobně jako MBV vydat příliš nestihla, dokonce mají ve své diskografii pouze dvě alba. O to silnější ale jsou a ne nadarmo se řadí deska In The Aeroplane Over The Sea z roku 1998 mezi nejlepší desky devadesátých let.

V loňském roce se po několikaleté odmlce Jeff Mangum a spol. vrátili a několika koncerty potěšili fanoušky krom Spojených států například i v Japonsku. Na letošní rok si připravili další koncerty, mezi nimiž vévodí oblíbený evropský hudební svátek - Primavera. U nás se premiérově představí v intimnější poloze s návštěvností počítanou na stovky, nikoli desetitisíce. S koupí lístku by se tak nemuselo vyplatit otálet.

Neutral Milk Hotel zahrají v MeetFactory 3. srpna. Lístky jsou v předprodeji do konce dubna za 490 Kč + poplatky, poté bude cena navýšena na 550 Kč a na místě zaplatíte ještě o sto korun více.

Ondřej Bambas, tz

zavřít