RFP: Premiérově The Naked and Famous a osvědčení Chase & Status

Vydáno 03.03.2014 | autor: redakce

Po první várce interpretů a oznámení hvězdných Biffy Clyro, zveřejňují pořadatelé Rock for People další dvě jména do festivalového line-upu. Dorazí novozélanďané The Naked and Famous a londýnské duo Chase & Status.

RFP: Premiérově The Naked and Famous a osvědčení Chase & Status RFP: Premiérově The Naked and Famous a osvědčení Chase & Status

the-naked-and-famous 2013 01The Naked and Famous

The Naked and Famous z novozélandského Aucklandu jsou jednou z těch kapel, o něž si fanoušci často psali. Pětice kolem zpěvačky a klávesistky Alisy Xayalith se prvního velkého úspěchu dočkala v roce 2010 singlem Young Blood. Debutové album Passive Me, Aggressive You ve stejném roce zcela ovládlo Nový Zéland a v tom dalším zvítězilo v nejdůležitějším hudebním klání New Zealand Music Awards v šesti kategoriích.

Kapela, jejíž styl někteří řadí mezi elektro indie pop, a jiní hovoří o vlivu postpunkových osmdesátek, se v česku ukáže vůbec popvé. V Hradci Králové zazní kromě materiálu ze zmíněného alba také skladby z loňské, o poznání melancholičtější nahrávky In Rolling Waves.

Electro scénu letos zastoupí v Česku oblíbení Chase & Status. Saul "Chase" Milton a Will "Status" Kennard vloni vydali své třetí studiové album Brand New Machine. Duo, jež si zahrálo na takových akcích jako Reading nebo Roskilde, se do Česka vrátí po třech letech a bude alternativou k vystoupením Qemists nebo Modestep z předchozích ročníků. V koncertní sestavě opět nebudou chybět MC Rage a bubeník Andy Gangadeen, kteří doplňují práci Chase & Status u samplů, kláves a kytar.

Festival se uskuteční od 3. do 5. července ve Festivalparku v Hradci Králové. Vstupenky jsou momentálně k dispozici za 1390 Kč, jejich cena dále poroste. Další interpreti budou potvrzeni v nejbližších dnech.

TZ, ape

zavřít