Rakušané Dorian Concept a Patrick Pulsinger oslaví MDŽ v pražském Crossu

Vydáno 03.03.2014 | autor: redakce

V sobotu 8. března můžete dělat dvě věci. Slavit Mezinárodní den žen nebo jít do pražského klubu Cross na Red Bull Music Academy Night. Nebo to spojit dohromady, protože v Holešovicích budou mimo jiné hrát Dorian Concept (Ninja Tune) a Patrick Pulsinger (FM4). Jen 10 dní před ukončením příjmu přihlášek na letošní Red Bull Music Academy se v Crossu představí umělci spjatí s tímto vyhlášeným workshopem, který se uskuteční na podzim v Tokiu.

Rakušané Dorian Concept a Patrick Pulsinger oslaví MDŽ v pražském Crossu Rakušané Dorian Concept a Patrick Pulsinger oslaví MDŽ v pražském Crossu

dorian concept sauce81

Dorian Concept patří mezi nejzajímavější projekty současné elektronické scény. Pohybuje se na pomezí free jazzu, funku, hip-hopu, elektroniky a ambientu. Kromě sólové produkce spolupracuje také s experimetátorem Flying Lotusem a se Cinematic Orchestra. Zatím poslední desku Her Tears Taste Like Pears vydal na značce Ninja Tune v roc 2011. Několikrát se tento oneman projekt zúčastnil Red Bull Music Academy, naposledy loni v New York City.

Patrick Pulsinger byl na Red Bull Music Academy v různých rolích pětkrát, buď účastníkům přednášel jako lektor nebo byl členem organizátorského týmu. Čtyřiačtyřicetiletý muzikant se narodil v hluboké totalitě ve Východním Německu, do Rakouska s rodiči utekl o deset let později. Zásadní pro rozvoj jeho hudební kariéry bylo setkání s DJem Hell v New Yorku, které ho v roce 1992 nasměrovalo k taneční muzice. Jeho nápadité sety jsou plné rovných beatů od tech house až k pomalejšímu technu. Dosud vydal pět alb, poslední před čtyřmi lety.

Red Bull Music Academy Night v Crossu nabídne celkem deset projektů a DJs. Večer odstartuje Ahz z bookingu Volnej Průběh na jedné stagi a Troniq z Krmelec Rec na druhé. Dále vystoupí Forma, Saku, Tie Fighters, Ans, Side9000 a Biomat ze Slovenska. Pařit se bude až do 7 hodin ráno.

Pokud chcete prožít nezapomenutelných 14 dní v hlavním městě Japonska Tokiu, stáhněte si na www.redbull.cz/musicacademy přihlášku na unikátní workshop a pošlete ji do 18. března. Přidejte se mezi desítky DJs, producenty, beatmakery, hudební designéry, zpěvačky a vokalisty z celého světa, kteří se v říjnu sejdou v jednom z nejzajímavějších měst na světě, které inspiruje všechny možné umělce. K účasti není potřeba mít za sebou profesionální kariéru či konkrétní znalosti. Stačí zajímavá vize, rozpracovaná domácí tvorba, upřímný otevřený přístup. Důležité jsou pouze hudební filozofie, sny a inspirace.

Dvě stage plné aktuální muziky v čele s rakouským projektem Dorian Concept z katalogu londýnského labelu Ninja Tune a vídeňským producentem Patrickem Pulsingerem. Vstup je do 21 hodin zdarma, poté za sto korun.

Red Bull Music Academy Night

Stage One

21:00 - 22:30 Ahz (CZ, Volnej Průběh)

22:30 - 00:30 Forma (CZ, Křak)

00:30 - 02:00 Dorian Concept (AUT, Ninja Tune)

02:00 - 03:30 Patrick Pulsinger (AUT, FM4)

03:30 - 05:00 Saku (CZ, Kiosek Rec.)

05:00 - 07:00 Tie Fighters (CZ, Scarcity Rec.)

Stage Two

21:00 - 23:00 Troniq (CZ, Krmelec Rec.)

23:00 - 01:00 Ans (CZ, Krmelec Rec.)

01:00 - 03:00 Biomat (SK, BWO)

TK, dm

zavřít