ILLE a Never Sol na jednom pódiu. Vyrážejí na společné turné

Vydáno 11.03.2014 | autor: redakce

Čtveřice ILLE na sebe loni více než důrazně upozornila debutovou nahrávkou Ve tvý skříni. Úspěch u hudební kritiky potvrdilo i umístění mezi sedmi nejlepšími deskami hudebních cen Apollo. V březnu sestava vyráží na společné turné s dalším nováčkem Never Sol.

ILLE a Never Sol na jednom pódiu. Vyrážejí na společné turné ILLE a Never Sol na jednom pódiu. Vyrážejí na společné turné

ille n3ILLE


"Samozřejmě mi to dělá radost. Je to taková zvláštní forma potvrzení správnosti, ale zároveň ošemetná věc, že ano. Hlavní, co se počítá,  je stejně to, aby si za výtvorem člověk stál sám bez ohledu na ostatní," říká k pozitivním ohlasům na její novou desku hlavní postava ILLE, zpěvačka a klavíristka Olga Königová. Zároveň s pokorou podotýká, že "je potřeba zůstat nohama na zemi a moc si na pozitivních zpětných vazbách, nominacích nebo případných oceněních neulítnout. Jednak jako prevence usínání na vavřínech, jednak proto, že negativní reakce tě pak tolik nezasáhne."

Z alba, jež se z velké části věnuje vztahům, končícím vztahům a rozchodům, vzešly dva videoklipy k singlům Holka ve tvý skříni a Zapomenout. Přestože jde v diskografii ILLE o albovou prvotinu, není Olga Königová na hudební scéně nováček. Její hlas v minulosti objevil na nahrávkách Obří broskve, s níž natočila alba Potápěči a Sever.

Ocenění a nominace, z nichž si Olga dle svých slov nejvíce cení právě té na Apollo 2013, kapela hodlá zužitkovat mimo jiné na jarním klubovém turné. To odstartuje 28. března v Dobříši a celkem bude čítat osm zastávek


28. 3. - Dobříš - KS Dobříš
4. 4. - Děčín - Le Noir
5. 4. - Ústí nad Labem - Mumie
10. 4. - Praha - Palác Akropolis
16. 4. - Olomouc - Jazz Tibet
17. 4. - Brno - Kabinet Múz
18. 4. - Ostrava - Cooltour
19. 4. - Uherské Hradiště - Kino Mír

TZ, ape

zavřít