EXKLUZIVNĚ: Poslechněte si kompletní album Freaky Boys 100°C

Vydáno 07.03.2014 | autor: redakce

Po šesti letech se připomínají mariánskolázeňští 100°C. Jejich čtvrté studiové album nese název Freaky Boys a v den vydání je exkluzivně k poslechu na iREPORTU.

EXKLUZIVNĚ: Poslechněte si kompletní album Freaky Boys 100°C EXKLUZIVNĚ: Poslechněte si kompletní album Freaky Boys 100°C

100C Freaky Boys 2014

Album Freaky boys, nástupce předchozí nahrávky Brant Rock, obsahuje celkem devět žánrově různorodých skladeb. Dvě skladby nejsou publiku neznámé - Nobody Feels Good a Eye For An Eye už kapela představila veřejnosti prostřednictvím videoklipů, které režíroval baskytarista 100°C Ondřej Urbanec. 

"Prapočátek desky vznikl na našem legendárním soustředění v létě 2012, tehdy s námi ještě hrál náš kamarád, trumpeťák Martin Špalek. Opojeni Orlickými horami, obklopeni lesy a nekonečnou přírodou jsme tehdy složili hned dva základní motivy, ze kterých později vyrostly dvě zásadní skladby, Freaky Boys a Eagle Eye. Freaky Boys je pro mě osobně milé protnutí minulosti se současností," prozrazuje o vzniku alba bubeník 100°C Filip Johánek.

Na albu v několika skladbách hostuje zpěvačka Sabina Feldmanová, známá z dívčího vokálního kvarteta G*apeels, duo Kieslowski a Petr Míkovec. Produkce desky proběhla pod taktovkou frontmana Jakuba Johánka, který si k sobě přizval Aleše Hyvnara (Al-Yaman, ex-Cartonnage).

Křest alba proběhne 26. března v pražském Paláci Akropolis. Jako host zahrají I Like You Hysteric. Pražský koncert je součástí jarní Freaky Boys Tour, v rámci které 100°C zavítají do Tábora (21. 3. - klub Bardo), Sušice (22. 3. - klub Kloub), Plzně (28. 3. - Divadlo pod lampou), Opavy (11. 4. - klub Art), Karlových Varů (12. 4. - klub Masařka), Kladna (25. 4. - klub Poldofka) a Ostravy (26.4. - Komix Night). Fanoušci 100°C se rovněž mohou těšit na vystoupení kapely na letních festivalech.

 

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít