Metropolitní festival: Něco končí, něco začíná

Vydáno 01.03.2007 | autor: redakce

Druhý ročník Metropolitního festivalu slibuje mnohá překvapení. Zlatými hřeby budou vystoupení Dana Bárty s Illustratopshere a B.S.P. Stane se v sobotu 3.3. v Abatonu.

Metropolitní festival: Něco končí, něco začíná Metropolitní festival: Něco končí, něco začíná

Letošní Metropolitní festival, tentokrát již s pořadovým číslem dvě, je opět nabitý zajímavými, více či méně známými jmény české progresivní hudební scény.

Na prvním ze dvou pódií se vystřídají zkušení a ostřílení hudební matadoři Dan Bárta & Illustratosphere a B.S.P. s velmi příjemnými Madfinger, zábavnými a stále lepšími Eddie Stoilow, našláplými Far Crap, soft rockovým Jakubem Kubou či Lucií Revival (pod vedením jednoho z našich redaktorů. Pozdravujte!).



Konkrétně Dan Bárta & Illustratosphere by vám neměli ujít, jelikož je to jejich poslední vystoupení před plánovaným odjezdem na Sardinii, kde budou pilně pracovat na nové desce. Ta by měla vyjít na podzim tohoto roku. Naopak pro skupinu B.S.P. – Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček to může být vůbec poslední hraní: Kamil připravuje sólovou desku a Michal je plně zaměstnán svým trojčlenným kytarovým „Best Of“ projektem.

Na druhé scéně se můžete díky DJům vyřádit na pecky kapel U2, Red Hot Chilli Peppers, Oasis, The Strokes, Franz Ferdinand, Coldplay… A chystá se i pocta nedávno zesnulému Jamesi Brownovi.

Deník Metro v loňském roce zavedl prostřednictvím tohoto festivalu velmi příjemnou tradici, jejíž cílem je podporovat městskou hudební kulturu. A Pavel Kloupar, jeden z hlavních pořadatelů české podoby festivalu, k tomu dodává: "Jsme rádi, že můžeme navázat na tradiční síť metropolitních festivalů, které fungují ve velkých městech po celém světě, jako jsou Stockholm nebo New York."

Metropolitní festival
Prostor Abaton, Praha 8
Sobota 3. března
Start 16:30!!!


www.metropolitnifestival.cz



zavřít