Lucie zahraje i na festivalu. Ulovil ji Rock for People

Vydáno 06.03.2014 | autor: redakce

Po první desítce zveřejněných zahraničních jmen hlásí Rock for People první úlovek z domácích vod. Lucie, jež koncem května vyráží po deseti letech na turné, odehraje 5. července v Hradci Králové své vůbec jediné festivalové vystoupení.

Lucie zahraje i na festivalu. Ulovil ji Rock for People Lucie zahraje i na festivalu. Ulovil ji Rock for People

Lucie 15Lucie na tiskové konferenci, kde oznámila návrat na koncertní pódia. (květen 2013)

Celkový počet koncertů Lucie se tímto vystoupením rozrostl na jedenáct z původně pěti ohlášených. Aktuálně je na programu devět halových show a open air v plzeňském amfiteátru Lochotín. Venkovní atmosféru si Lucie vyzkoušela loni na podzim, kdy v rámci akce Nikagdá nězabuděm / Jde se volit vystoupila na pražském Staroměstském náměstí.

"Jsme rádi, že oslava na závěr našeho turné proběhne právě na Rock for People - festivalu, který za dvacet let své existence přivezl bezpočet zahraničních hvězd a díky tomu otevřel publiku, ale i českým hudebníkům dveře do hudebního světa," vzkazuje fanouškům Michal Dvořák. V prodeji jsou již jednodenní vstupenky - limitovaná edice 1 000 ks v ceně 690 Kč, poté 3 000 ks za 790 Kč.

Lucie se po osobních rozporech rozešla v roce 2005. Kapela však ve 20. ročníku cen Anděl zvítězila v kategoriích interpret, skupina a album dvacetiletí a za více než milion prodaných nosičů získala Diamantovou desku. Při předávání těchto cen v roce 2011 se nejslavnější sestava kapely, tedy David Koller, Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák po dlouhé době opět setkala a našla zase společnou řeč a jejich dlouho očekávaný comeback je po právu označován za jednu z klíčových událostí roku na české hudební scéně. {vypnoutlink:ks}

TZ, ape; foto: Pavel Mužák

zavřít