EXKLUZIVNĚ: Miro Žbirka umí hrát i bez dopingu

Vydáno 13.03.2014 | autor: redakce

Po dvou měsících od zveřejnění skladby Fair Play ve svém rodném jazyce pouští Miro Žbirka do světa anglickou verzi. Titulní píseň stejnojmenného filmu Andrey Sedláčkové nahrál opět v londýnském Abbey Road.

EXKLUZIVNĚ: Miro Žbirka umí hrát i bez dopingu EXKLUZIVNĚ: Miro Žbirka umí hrát i bez dopingu

Miro Zbirka fairplay

U vzniku byl i tentokrát osvědčený producent Rob Cass stojící za všemi skladbami, které v Londýně Žbirka nahrál. "Když jsem mu pustil písničku, kterou jsem měl udělat pro film Fair Play, podíval se se mnou dokonce na celý film, já jsem mu to překládal a nakonec jsme natočili i tuhle skladbu," prozradil v rozhovoru pro iREPORT slovenský zpěvák.

Samostatný klip se natáčel v prostorách Velkého sálu pražského Kongresového centra. "Tento sál ve mně vyvolává celou řadu vzpomínek. Zde jsem dostal prvního Zlatého slavíka za rok 1982. To v podstatě i koresponduje s časovým obdobím, ve kterém se film Fair Play odehrává," dodává Žbirka o klipu, který natáčeli režisér Tomáš Luňák a kameraman Jan Baset Střítežský.

Samotný film vypráví příběh mladičké sprinterky Anny, která je v 80. letech v Československu zařazena do státem řízeného dopingového programu a bez jejího vědomí jí začnou být podávány anabolické steroidy. Hlavní hrdinka se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá trénovat bez nich. Ve filmu hrají Judit Bárdos, Anna Geislerová, Roman Luknár, Roman Zach nebo Igor Bareš.

Připomeňme, že Miro Žbirka bude jedním z hlavních koncertních hostů Hudebních cen Žebřík 15. března 2014 v Plzni.

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít