Queens of the Stone Age přivezou svůj skvěle promazaný strojek i do Prahy

Vydáno 13.03.2014 | autor: redakce

Loni byli jedním z headlinerů festivalu Rock for People. Letos se Queens of the Stone Age do Česka vrátí, tentokrát ke svému sólovému koncertu. Vystoupí 11. srpna v novém multifunkčním sále Fora Karlín v Praze.

Queens of the Stone Age přivezou svůj skvěle promazaný strojek i do Prahy Queens of the Stone Age přivezou svůj skvěle promazaný strojek i do Prahy

queens-of-the-stone-age-3


Sestava kolem Josh Hommea loni vydala své šesté album  ...Like Clockwork, za nějž sklidila tři nominace Grammy a velmi pozitivní ohlasy české i zahraniční kritiky. Na desce se kromě kapely podílelo mnoho zvučných hostů: za bicími se prostřídali Dave Grohl a Joey Castillo, vokály doplnili např. Trent Reznor, Nick Oliveri, Mark Lanegan, Alex Turner a dokonce Elton John.

Jakkoliv byly předchozí počiny QOTSA přijímány s chválou, Homme neustále všechny ujišťoval, že žádný byznys plán neexistuje a že je mu všechno fuk. "Jediným tlakem bylo, dát si pozor na to, aby ta deska nebyla jako ta předchozí. Tahle deska je ale dokument. Na každou věc, která se podělala, padla jedna, která se povedla. Jednoho dne se rozejdete s bubeníkem, s kterým jste deset let, příští den se objeví Elton John."

"Za většinou ...Like Clockwork se pak přes neustálý "pohyb", energii a vnitřní neklid skladeb rozprostírá temnota. Stoner rockeři se s ničím nemazlí, ze všeho toho rock'n'rollu na desce je vždy cítit syrovnost, nekompromisnost a upřímnost," charakterizovala poslední album v recenzi na iREPORTU Lucie Malá.

Vstupenky na pražský koncert Queens of The Stone Age jsou k dispozici v tradičních předprodejních sítích od 850 Kč. {vypnoutlink:Lucie}

TZ, ape

zavřít