LIVE: Daughtry si podmanili Roxy salvou hitů i uvolněnou atmosférou

Vydáno 17.03.2014 | autor: redakce

"Jestli je zkritizuješ, tak si mě nepřej," špitla mi do ucha přítelkyně, když Chris Daughtry svým procítěným vokálem nechal rozkvést klavírní baladu Broken Arrows, velké překvapení v setlistu a jeden z nečekaných vrcholů večera. Večera, který se naštěstí kritizovat vůbec nemusí.

LIVE: Daughtry si podmanili Roxy salvou hitů i uvolněnou atmosférou LIVE: Daughtry si podmanili Roxy salvou hitů i uvolněnou atmosférou

Daughtry 15DAUGHTRY, KOFE-IN
Roxy, Praha
16. 3. 2014

Čert vem úvodní trable se zvukem nebo nadbytečnou coververzi Philla Collinse. Jakmile opavská pop-rocková parta Kofe-In v čele s Janem Kunzem odehrála několik ukázek ze svých dosavadních tří alb (například Levituju, Noc bude dlouhá nebo Sebe mi dej), odstartoval večírek, na který se nezapomíná.

Šestice muzikantů ze Severní Karolíny platí doma v Americe za velké hvězdy, v našich končinách jim ale dosud média dávala prostor spíše výjimečně. Nelze se proto divit, že nápis "Vyprodáno" byste na dveřích Roxy hledali marně. Solidně zaplněné spodní patro spolu s několika jedinci na balkónku ale hodně rychle ukázalo, že po téměř osmi letech čekání na premiérové vystoupení skupiny v Česku přišli fanoušci náležitě připravení. A ať už se vzpomínalo na takřka bezchybný debut Daughtry nebo se předváděly novinky z lehce nadprůměrné Baptized, příznivci dávného účastníka American Idolu zpívali z plna hrdla.

Daughtry 12

Zahanbit se ale nenechal ani sám Chris Daughtry a byť na něm zpočátku koncertu byl vidět ostych, díky nadšeným reakcím publika se velmi rychle otřepal. Netrvalo dlouho a už se culil na všechny strany a bavil všechny přítomné spontánními, situačními vtípky. Třeba když po novince Traitor zažertoval, že by mělo být nelegální, aby dostávali zaplaceno za to, že se tak dobře baví. Po odehrání dojemné a výtečně vygradované September, které k té správné atmosféře pomohly i bílé kužely světel, se zpěvák pro změnu nechal slyšet, že osvětlovač odvádí opravdu dobrou práci a že jako kapela mu sice moc dobře nezaplatí, ale ať s nimi odjede zbytek turné.

V každém případě bylo potěšující, že si velký fanoušek Batmana odpustil všechny ty naučené fráze, kterými své publikum krmí jiné kapely, a on i celá zeširoka se smějící kapela se zcela bezprostředně bavili samotným koncertem. Energický pohodář a velký sympaťák ale především skvěle zpíval.

Daughtry 06

Daughtry 13

V nabroušené Crawling Back To You se nebál pořádně přitvrdit, při Over You dostal maximum i z hlasivek diváků a dokonce i novinka Battleships působila v živém podání fanouška Breaking Bad a The Walking Dead neskutečně šťavnatě. Vůbec největší radost ale svým příznivcům udělal zařazením dvou nejkrásnějších skladeb ze svého repertoáru - naléhavé It's Not Over, během níž seskočil k divákům a podával si s nimi ruce a pochopitelně také baladě Home, která ani po letech neztratila nic ze své síly. O velké překvapení se postarala také závěrečná óda na nejlepší rockové kapely historie jménem Long Live Rock N Roll, která z desky sice působí poměrně krotce a ploše, v Roxy ale rozeskákala i ty poslední váhavé jedince a postarala se o skvělou tečku za vynikajícím koncertem.

Už samotný fakt, že k nám Daughtry vůbec přijeli, je malý zázrak, za který agentuře Nu Coast Production patří dík, že to ale nakonec bude jeden z prvních adeptů na koncert roku, s tím asi fanoušci obdarovaní trsátky, paličkami a společnými fotkami s kapelou nepočítali ani v těch nejdivočejších snech. Daughtry sny plnili. Snad ne naposled.

text: Jan Trávníček, foto: Dalibor Skoupil

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít