Grape festival přiveze Editors, Bombay Bicycle Club i La Roux

Vydáno 26.03.2014 | autor: Ondřej Bambas

V srpnu se tradičně na letiště v Piešťanech sjíždí fanoušci indie poprocku a elektronické hudby. Desetitisícový Grape festival letos připravil opět zajímavý program. Ryze taneční náladu budou 15. a 16. srpna obstarávat Flux Pavilion či Wilkinson, klidnější polohy zastoupí La Roux a Bombay Bicycle Club a více do kytar hrábnou Editors s Klaxons.

Grape festival přiveze Editors, Bombay Bicycle Club i La Roux Grape festival přiveze Editors, Bombay Bicycle Club i La Roux

Editors 11Editors v pražském Lucerna Music Baru (2013)

Slovenský festival sází aktuálně oznámeným headlinerem na jistotu. Editors potěšili podle reakcí na sociálních sítích mnoho fanoušků a je dost možné, že i letos bude rodinný areál hustě zaplněn. Editors stále propagují svou loňskou desku The Weight Of Your Love, s níž se prezentovali na podzim i v Praze. Přestože nepatří k největším stadiónovým kapelám, piešťanská akce jim bude náramně slušet.

Vzhledem k neustálému obcházení domácích klubů se pro mnoho lidí stane hlavním důvodem návštěvy sestava Bombay Bicycle Club. Britská čtveřice vydala na začátku roku album So Long, See You Tomorrow, z níž už stihla představit několik singlů včetně zatím posledního Feel, k němuž bylo vzhledem k orientálním motivům natočeno video v Indii.

Londýnský producent a DJ Wilkinson se celosvětově proslavil díky svému hitu Afterglow, k němuž vznikl i originální videoklip s necelými dvanácti milióny zhlédnutími. Píseň propaguje Lazers Not Included, odkud pocházejí i následující singly Too Close a Heartbeat.

La Roux s megahitem Bulletproof se pyšní zatím jen jednou deskou, za níž dostala v roce 2011 i cenu Grammy. Nástupce by se měl objevit ještě do festivalu a podle již známých ukázek, které zazpívala zpěvačka na svých koncertech, by mohlo být druhé album stejně dobré jako debut. Nedávno se velmi kladně o připravované nahrávce vyjádřil i redaktor NME a The Guardian Tim Jonze, který měl všechny písně možnost slyšet.

Mezi další inteprety Grape festivalu patří Klaxons, Flux Pavilion, Rangleklods, The Feud, Le Payaco, z českosloveské scény Vec & Valihora + Škrupo, Korben Dallas, Modré Hory, Skyline, The Prostitutes nebo Tichonov. Ceny lístků jsou k dostání do konce března za 35 €. Více informací na webových stránkách festivalu.

Ondřej Bambas, tz

zavřít