Blesková soutěž se Zita Swoon!

Vydáno 07.03.2007 | autor: redakce

Stef Kamil Carlens, zakladatel belgických dEUS, přijíždí do Prahy s unikátním projektem Zita Swoon. Kapela bude hrát uprostřed sálu, s minimem ozvučení a osvětlení. Nechte se vtáhnout, zveme vás!

Blesková soutěž se Zita Swoon! Blesková soutěž se Zita Swoon!

Stef Kamil Carlens strávil 5 let s jednou z nejoriginálnějších belgických skupin dEUS jako hráč na baskytaru, zpěvák a spoluautor. Od roku 1997 se soutředí výhradně na svůj vlastní projekt Zita Swoon. Jejich prvním albem byl soundtrack k němému filmu Sunrise z roku 1927 od německého režiséra F. W. Murnaua.

Roku 1998 odjíždí Zita Swoon do New Orleansu kde natáčí "I Paint Pictures on a Wedding Dress", melancholické a bluesové album, které vřele přijala kritika a v Belgii získalo zlatou desku. Roku 2000 skupina účinkovala na evropském turné s tanečním představením "Plage Tattoo / Circumstances".

Jejich další alba, "Life=a Sexy Sanctuary" a "A Song about a Girls" (sic) jsou zároveň Carlensovou autorskou kulminací, přinášejí silné písně, které se vryjí do paměti na první poslech.



Zita Swoon jsou kulturní kočovníci, jejich hudba se pohybuje jako karavana dějinami popu, od funkových absurdností Funkadelic přes písničkářskou éru Boba Dylana a Neil Younga k eklektické tvorbě Toma Waitse či Einstürzende Neubauten, zatímco programované sekvence odkazují ke jménům jako Aphex Twin, DJ Shadow nebo Howie B. Do jediné písně dokážou místit celý vesmír hudebních zážitků.

Zatím poslední projekt "A Band in a Box" je sbírkou Carlensových písní z let 1995 až 2004 i dvou coververzí (Bob Dylan a The Triffids). Koncertní verze přenáší hudbu z podia do hlediště mezi publikum. Zvuk zesilují pouze nástrojové a mikrofonní zesilovače, absence bodových reflektorů nechává vyniknout hudbě...

TIX IN THE BOX

Každý koncert Zita Swoon je magickým rituálem. Dopřejte si jedinečný zážitek tento pátek 9. 3. v Paláci Akropolis. Nabízíme 2x 2 volné vstupy všem, kteří odpoví na následující ultralehkou otázku:

Hlavním městem Belgie je

A) Kodaň
B) Brandýs
C) Bergen
D) Brusel


Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Zita Swoon - soutěž". Uveďte i svoji adresu a mobilní kontakt. Hrajeme o dva páry volných vstupů na koncert Zita Swoon 9. 3. 2007 v Akropoli. Uzávěrka soutěže je ve čtvrtek 8.3. ve 22:22 hod. Výherci budou kontaktováni.

Více info na webu pořadatleské agentury Rachot.


zavřít