Hidden Orchestra a Portico Quartet naladí v Praze jazz

Vydáno 02.04.2014 | autor: Ondřej Bambas

Ve čtvrtek 3. dubna a v pátek 4. dubna bude v pražském Paláci Akropolis znít současná podoba jazzu. Již počtvrté se do hlavního města vrací Hidden Orchestra a po dvou letech na festival Mladí ladí jazz zavítají Portico Quartet.

Hidden Orchestra a Portico Quartet naladí v Praze jazz Hidden Orchestra a Portico Quartet naladí v Praze jazz

hidden orchestraHidden Orchestra


Hidden Orchestra se svou temnou fúzí jazzu a elektroniky navštěvují Českou republiku pravidelně od vydání svého debutu v roce 2010. V současnosti mají možnost propagovat rovněž svou druhou desku Archipelago a dojít by mělo i na nové skladby z připravovaného nástupce. Hidden Orchestra potěší své fanoušky krom Prahy i v Olomouci a v Brně a v létě se vrátí obohatit program festivalu Colours of Ostrava.

Série koncertů Mladí ladí jazz každoročně přivážející do Prahy zajímavá jména současné jazzové scény zavede na Žizkov Portico Quartet, kteří před dvěma lety hráli jak v Akropoli, tak na zmíněných Colours. Krom britské nu-jazzové formace se již předvedl Robert Glasper Experiment, v dalších týdnech zazní hudba japonské pianistky Hiromi Uehara, německého Tingvall Tria nebo domácích Sixin.

Vstupenky na akce pořádané v Paláci Akropolis jsou k dostání na pokladně klubu, dále pak prostřednictvím sítě Ticketstream. Pro více informací sledujte Facebook a webové stránky.

Ondřej Bambas, tz

zavřít