Zemřel Frankie Knuckles, otec house music

Vydáno 01.04.2014 | autor: redakce

Z amerického Chicaga se do světa rozletěla velmi smutná zpráva. Ve věku nedožitých šedesáti let náhle ukončil svou životní pouť Frankie Knuckles. Legenda house music, člověk, který stál u absolutních záčátků djingu.

Zemřel Frankie Knuckles, otec house music Zemřel Frankie Knuckles, otec house music

frankie knuckles Frankie Knuckles


Podle informací Daily Mail podlehl Knuckles komplikacím spojených s cukrovkou, kterou trpěl už deset let. Odchod legendy house music potvrdili i jeho djští kolegové DJ Deeon a Paul Johnson. Pro fanoušky znamená tato zpráva odchod jedné z největších postav scény.

Rodák z Bronxu, NYC stál u zrodu house v jeho samotných počátcích a byl jedním z hlavních průkopníků tohoto žánru taneční hudby. Již v osmdesátých letech se podílel na pořádání prvních house parties a produkování prvních skladeb. Jeho jméno je spojeno s chicagským klubem Warehouse, místem, kde se zrodila house music. Knuckles byl také velkou osobností pro ostatní producenty a dje celého spektra elektronické hudby. V roce 2005 by uveden do síně slávy taneční hudby. Díky jeho přínosu hudbě si vysloužil přezdívku "The Godfather of House Music".

Má na kontě nespočet remixů a řadu spoluprací s hvězdami jako Michael Jackson, Pet Shop Boys, Chaka Khan, Whitney Houston, Luther Vandross, Janet Jackson, úspěšně zremixoval i singl Depeche Mode Wrong a celou řadu dalších. V roce 1997 obdržel Grammy a od 25. srpna 2004 se v Chicagu slaví "Frankie Knuckles Day".

Martin Zvoníček

zavřít