Hugh Laurie bude v létě opět léčit v Česku

Vydáno 02.04.2014 | autor: redakce

V červenci loňského roku vystoupil Hugh Laurie se svou kapelou The Copper Bottom Band dva večery po sobě v Kongresovém centru v Praze. Letos se do Česka vrátí, tentokrát 22. července do Brna.

Hugh Laurie bude v létě opět léčit v Česku Hugh Laurie bude v létě opět léčit v Česku

hugh laurie-by matej slezak photography 20130728 1559572879Hugh Laurie na loňském koncertě v Praze


Hugh Laurie, kterého čeští diváci znají jako svérázného doktora Gregoryho House, brilantního diagnostika s poněkud nevybíravými způsoby z amerického seriálu Dr. House, vystoupí oproti loňském dvojáku pouze na jediném koncertě. Jeho dějištěm bude brněnská Kajot Aréna.

Poprvé si jeho show mohou vychutnat také východní sousedé, v Bratislavě vystoupí den před brněnskou zastávkou, 21. července v Aegon Areně. Chybět opět nebude jeho doprovodná kapela The Copper Bottom Band. "Tahle skupina hraje nejlíp, jak ji kdy uslyšíte. Otevírá obálku fyzické roztomilosti. Myslím, že vám můžu slíbit skvělý zážitek!" říká Hugh Laurie.

Album Didn't It Rain zaznamenává Laurieho odpoutání se od neworleanského blues a vydává se cestou proti proudu do samotného hudebního srdce Ameriky. Album zahrnuje generační šíři autorů od prvních průkopníků, jako byli W.C. Handy (St Louis. Blues) a Jelly RollMorton (I Hate A Man Like You) až po mnohem současnější umělce jako jsou Dr. John (Wild Honey) a Alan Price z The Animals (Changes).

TZ, ape, foto: Matěj Slezák

zavřít