Japonská Paranoia v Roxy

Vydáno 07.03.2007 | autor: redakce

Japonská elektronická kapela Papaya Paranoia, která v Česku již několikrát vystupovala, se letos vrací do Roxy v nové sestavě.

Japonská Paranoia v Roxy Japonská Paranoia v Roxy

Papaya Paranoia je projekt, který v roce 1982 založila v Tokyu Yaumiko Ishijuma - zpěvačka, skladatelka, kreslířka mangy a hráčka na basu. Kapela se ve svých počátcích dala zařadit do škatulky improvizací funku, jazzu a punku s japonským nádechem. Vyhrála hlavní cenu v soutěži YAMAHA POPULAR SONG CONTEST Kantoo Koo Shin'etsu Taikai, zahrála si v Tokyo Shinjuku Alta pro 8000 lidí (1985), absolvovala více než 100 vystoupení po celém Japonsku a vydala tři alba - to vše během prvních tří let existence.



V roce 2003 jim vydává velká nahrávací společnost Teichiku entertainment album TWIN VERY BEST COLLECTION: "PAPAYA PARANOIA 1984-2002-->, které obsahuje 34 tracků vybraných fanoušky projektu. Papaya Paronoia střídaly styl velmi často a radikálně - 2 dívky, 3 dívky, DJ, kytary, shamisen (tradiční, japonský hudební nástroj), analogově, digitálně, každých několik let jinak. Pro tento rok je sestava PP složena z Yumiko, dvou dívek (bubny, kytara) a hráče na shamisen.

PAPAYA PARANOIA:
20. března, Roxy, Praha
21. března, Sub Club, Bratislava
22. března, Boomerang, Ostrava
zavřít