Mighty Sounds čelí obří pokutě. Má zaplatit přes 400 tisíc korun

Vydáno 02.04.2014 | autor: redakce

Letošní, v pořadí desátý ročník festivalu Mighty Sounds má velký problém. Pořadatelé dostali od Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje vysokou pokutu kvůli nadměrnému hluku. Ta by pro ně byla likvidační.

Mighty Sounds čelí obří pokutě. Má zaplatit přes 400 tisíc korun Mighty Sounds čelí obří pokutě. Má zaplatit přes 400 tisíc korun

mighty sounds lineup 04 n 


Mighty Sounds čelí pokutám za překročení hluku už čtvrtým rokem. "Tyto pokuty se každým rokem zdvojnásobují, letos se jedná už o neuvěřitelných 420 000 Kč. Pořadatelé se proti rozhodnutí odvolávají: pokuta je podle nich nepřiměřeně vysoká a limity, které jsou v současné době v platnosti, nesmyslně nízké," píší organizátoři festivalu ve svém vyjádření.

Hlukové limity, které jsou v tuto chvíli v platnosti, zakazují v chráněném venkovním prostoru staveb (tzn. nikoliv uvnitř obytných budov, ale venku před domem) v době mezi 22:00-6:00 hluk větší než 35 dB, tzn. hluk, jenž odpovídá šepotu či tlumenému hovoru. Dle pořadatelů tento hlukový limit není možné při konání jednorázové hudební akce pod širým nebem dodržet. Hodnoty naměřené během Mighty Sounds (48 dB a 55 dB) také v žádném případě nemohly nikoho ohrozit na zdraví.

Pořadatelé nesouhlasí s nepřiměřenou výší pokuty ani se současným nastavením hlukového limitu pro jednorázové hudební akce. Proti rozhodnutí Krajské hygienické stanice se odvolají.

Letošní ročník se má konat v termínu 11. - 13. července v Táboře. Mezi ohlášenými účinkujícími jsou např. Dropkick Murphys, Evergreen Terrace, Irie Révoltés, Madball nebo The Real McKenzies.

TZ, ape

zavřít