Pop, soul i jazz: Ondřej Brzobohatý chystá první sólovku

Vydáno 08.04.2014 | autor: redakce

Hudebník, skladatel a herec Ondřej Brzobohatý v květnu vydá své první sólové, čistě autorské album Identity. V průběhu května pak jednatřicetiletý muzikant vyrazí na klubové turné.

Pop, soul i jazz: Ondřej Brzobohatý chystá první sólovku Pop, soul i jazz: Ondřej Brzobohatý chystá první sólovku

BRZOBOHATY Ondrej full


V programu turné je osm zastávek napříč celou republikou. První štací bude 12. května Praha, zakončení proběhne 28. května v Českých Budějovicích. Vzhledem k ohlášené letní pauze Ondřejova bandu je květnové turné v dohledné době jednou z mála možností vidět jej vystupovat naživo.

O úvodní část koncertů se s výjimkou Brna postará moderátor a pro tentokrát DJ Libor Bouček, kterého na jevišti vystřídají Tereza Černochová a Tomáš Koudelka se svým akustickým setem. Ondřeje Brzobohatého doprovodí jeho kapela tvořená spolužáky z konzervatoře Jaroslava Ježka: bubeník Tomáš Kozelka, saxofonista Matouš Kobylka, baskytarista Jaroslav Pokorný a kytarista Ondřej Fišer. Zazní nejen novinky z aktuálního alba, ale také písničky staršího data, včetně jedné společné s Terezou Černochovou.

"Můj šuplík i touha hrát a zpívat si své vlastní písně už praskaly ve švech, a tak jsem se rozhodl, že je na čase s tím něco udělat. Album se skládá z mých autorských písní a inspirací k většině z nich mi byl můj vlastní život v posledních letech. Pokud bych to měl žánrově specifikovat, bude to takový hybrid jazzu, popu, funku a soulu. Zkrátka všeho, co mám rád. Rád bych ale nenudil popem a zároveň neotravoval jazzem," poznamenal ke svému prvnímu sólovému albu Ondřej Brzobohatý.

JARNÍ KLUBOVÉ TURNÉ 2014:

12. 5., 20.00:  Praha - Lucerna Music Bar
13. 5., 20.00: Ostrava - Fabric
14. 5., 20.00: Olomouc - U-klub
20. 5., 20.00: Plzeň - Buena Vista
21. 5., 20.00: Brno - Fléda
22. 5., 20.00: Bratislava - Atelier Babylon
27. 5., 20.00: Pardubice - Žlutej Pes
28. 5., 20.00: České Budějovice - Café Club Slavie

 

TZ, ape

zavřít