Muse mají múzu. Nové album vyjde nejpozději příští rok

Vydáno 19.04.2014 | autor: redakce

"Pokud něco stihneme poslat do světa už letos, bylo by to skvělé. Nejpozději ale příští rok," vyjádřil se k tématu nové nahrávky bubeník Muse Dominic Howard.

Muse mají múzu. Nové album vyjde nejpozději příští rok Muse mají múzu. Nové album vyjde nejpozději příští rok

muse 10809 originalMuse na Olympijském stadionu v Římě, 2013


Práce na novém albu Muse, kteří mají za sebou vystoupení na kalifornském festivalu Coachella, by měly odstartovat v květnu. "Myslím, že nahrávat začneme ještě letos," dodal Howard v rozhovoru pro KROQ. Matthew Bellamy už v prosinci prozradil Rolling Stoneu, že první přípravy kapela započala krátce po červencovém vystoupení na Olympijském stadionu v Římě, z něhož vznikl CD a DVD záznam.

Podle Bellamyho se Muse chtějí navrátit ke svým kořenům. "Mám pocit, že na novém albu bychom měli odstřihnout prvky, s nimiž jsme experimentovali na posledních dvou albech jako je elektronika a symfonické a orchestrální party. Bylo by fajn si připomenout, z jaké podstaty pocházíme," nastínil frontman možné směřování v pořadí sedmé nahrávky.


Poslední studiovou deskou je rok a půl starý kousek The 2nd Law, jenž se kvůli své žánrové rozmáchlosti dočkal velmi rozporuplných reakcí fanoušků i hudební kritiky.

rollingstone.com, ape

zavřít