VIDEO: Takhle trpí mikrofon, ukazuje Vypsaná fiXa

Vydáno 24.04.2014 | autor: redakce

Ze svého aktuálního alba Krásný smutný den vypouští Vypsaná fiXa další videoklip. Natočila ho v brněnském klubu Metro a dostal název Šúrka mikrofon.

VIDEO: Takhle trpí mikrofon, ukazuje Vypsaná fiXa VIDEO: Takhle trpí mikrofon, ukazuje Vypsaná fiXa

vypsana fixa 2014Vypsaná fiXa


"Ta písnička je vlastně oslavou mikrofonu, protože dobrý mikrofon je výhra pro zpěváka a stávají se spolu neoddělitelnou dvojicí, dokud jednomu z nich nedojde dech,"
říká k videu Márdi. "Příběh našeho mikrofonu Šúrky je o tom, že začínal na rockových pódiích a zažil slávu ve světle reflektorů, protože co si budeme povídat, ten zpěvák stojí až za ním, tedy na druhém místě. Ale postupem času sláva pominula a on se stal součástí ozvučení na poutích, schůzích a na jiných podobných akcích. Jeho život se změnil a stal se málo punkovej. Zbyly jen vzpomínky a lehká zatrpklost. Tak to je naše verze, ovšem dá se to převést i na jiné druhy než jen mikrofony."


Kapela momentálně dojíždí své jarní turné. V programu jsou Majálesy, letní festivaly, koncerty pro projekt na podporu třídění odpadu Samosebou a na podzim velké turné k dvacetiletému výročí existence skupiny. Na podzim má kapela přichystáno dvacet koncertů napříč republikou. Turné dostalo název Před náma hrajeme my a vyvrcholí 17. prosince v pražské Lucerně.

TZ, ape

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít