Akční hrdina s kytarou: Steven Seagal rozezní struny na Rock for people

Vydáno 03.05.2014 | autor: redakce

Steven Seagal, jehož diváci znají zejména jako hrdinu akčních filmů 90. let a mistra bojových umění, se v červenci představí ve zcela jiné roli. Společně se svojí bluesovou kapelou vystoupí na festivalu Rock for People.

Akční hrdina s kytarou: Steven Seagal rozezní struny na Rock for people Akční hrdina s kytarou: Steven Seagal rozezní struny na Rock for people


steven segal 2Steven Seagal


Po úspěšné prvotině Nico, kterou na sebe Steven Seagal upozornil, následovaly filmy Těžko ho zabít nebo Muž s cejchem smrti. Mezi divácky nejúspěšnější snímky patří např. Nemilosrdná spravedlnost, Přepadení v Pacifiku nebo Aljaška v plamenech.


Ještě dříve, než se díky své zálibě - japonskému bojovému umění aikido - k filmu dostal, objevil svoji zálibu k hudbě, konkrétně k blues. Jeho bluesový projev uzrál i díky společnému jamování s legendami jako byli a jsou Bo Diddley, John Lee Hooker nebo B.B. King. Právě B.B. King o něm prohlásil: "Steve je na tu kytaru fakt dobrej..."

Svoji prvotinu Songs from the Crystal Cave vydal Seagal v roce 2005, o dva roky později následovala nahrávka Mojo Priest. Své hudební umění předvede Steven Seagal v rámci Blues Music Tour 2014 i v mnoha evropských zemích, kde divákům naservíruje koktejl blues, world music, rocku a popu.

TZ, ape

zavřít