Sbírka United Islands: smělý plán naplněn z jedné pětiny

Vydáno 05.05.2014 | autor: redakce

Sbírka na crowdfundingovém portálu HitHit má za sebou první tři týdny. Zatím se povedlo vybrat částku 320 tisíc korun, tedy pětinu požadované částky. Cílem sbírky je realizace dvou hlavních scén v prostředí Kinského zahrady.

Sbírka United Islands: smělý plán naplněn z jedné pětiny Sbírka United Islands: smělý plán naplněn z jedné pětiny


Ella Eyre HighRes1 1 SSSElla Eyre


V termínu 20.-21. chtějí pořadatelé v rámci festivalu v Kinského zahradě uspořádat koncerty hlavních hvězd, kterými jsou Ella Eyre, Childhood, Bajofondo, Ohm Square, Ille, Hugo Kant, Dena, Ritchie Ruftone, Heymoonshaker, Voilá!, Adrian T. Bell a další, k čemuž mají pomoci příspěvky v rámci projektu HitHit.

Přispěvatelé si mohou na HitHitu zajistit různé odměny za příspěvky počínaje částkou v hodnotě 100 Kč, což je vstup, který pořadatelé plánují v předprodeji prodávat za 250 Kč, Mezi dalšími odměnami jsou např. balíčky pro rodiny s dětmi, pro páry a pro festivalové nadšence (s nezbytnostmi jako špunty do uší, deka, frisbee a dalšími proprietami). Novinkou jsou i nové exkluzivní odměny - struna Trenta Reznora z koncertu Nine Inch Nails, který se uskutečnil v roce 2007 v Praze nebo podepsaný vinyl Kraak & Smaak.


"United Islands se zatím povedlo nasbírat největší částku v historii HitHitu, prvenství prozatím držel Xavier Baumaxa s vybranými 303 tisíci. Ze zkušeností z minulosti víme, že tempo sbírky stoupá spolu s blížícím se koncem, proto vybraných 20%, když zbývá ještě 23 dní do konce, slibuje úspěch. Pravidla crowdfundingu jsou ale přísná. Pokud by se požadovaná částka nevybrala, peníze United Islands nedostanou a vrací se přispěvatelům zpět na účet," říká Pavel Eichler zakladatel serveru HitHit.

TZ, ape

zavřít