Anděl 2013: Radují se Bratři Orffové, nejvíc se tleskalo Karlu Gottovi

Vydáno 15.05.2014 | autor: redakce

Obě dvě nominace proměnila v sošku anděla krnovská kapela Bratři Orffové. Akademici je ocenili titulem Skupina roku a jejich nahrávku Šero nejlepší loňskou deskou. Síň slávy rozšířil Petr Hapka, pro speciální cenu pořadatelů si přišel Karel Gott, jenž si mohl vychutnat potlesk vestoje.

Anděl 2013: Radují se Bratři Orffové, nejvíc se tleskalo Karlu Gottovi Anděl 2013: Radují se Bratři Orffové, nejvíc se tleskalo Karlu Gottovi


bratri orffBratři Orffové převzali v Hudebním divadle Karlín hned dvě ceny


Album Šero Bratrů Orffů se po vítězství v cenách Apollo, udělované hudebními novináři, dramaturgy a publicisty, dočkalo stejného úspěchu i při vyhlášení cen Anděl 2013 Czech Music awards. V dalších kategoriích uspěli Dan Bárta (Zpěvák roku), Lenka Dusilová (Zpěvačka) nebo Kryštof (Skladba). Naprázdno naopak vyšli Ille, kteří ze třech nominací neproměnili ani jednu. Oproti loňskému roku, kdy členové Akademie populární hudby hlasovali přímo na místě, se o vítězích rozhodovalo předem online.


Slavnostní večer moderovali v pražském Hudebním divadle Karlín Adéla Banášová spolu s Jiřím Škorpíkem. Na pódiu je během předávání jednotlivých cen doplnili moderátoři předchozích ročníků, např. Těžkej Pokondr, Richard Krajčo nebo Leoš Mareš, toho večera v přestrojení za současnou vítězku Eurovize Conchitu Wurst.

Vítězové cen Anděl 2013

Zpěvák - Dan Bárta - Maratonika
Zpěvačka - Lenka Dusilová
Objev roku - Lenny



Album - Šero (Bratři Orffové)
Skladba - Cesta (Kryštof ft. Tomáš Klus)
Videoklip - Up To Speed Now (Monkey Business, Zdeněk Suchý)
Nejprodávanější album - Český kalendář (Michal Horáček)


Jedinou kategorií, v níž nerozhodovali akademici, je Nejprodávanější album roku. Pro ocenění si na pódium přišel Michal Horáček, hlavní tvůrce počinu Český kalendář, jenž moderátor Škorpík omylem překřtil na České století.

Během dvě a půl hodiny dlouhého galavečera se na pódiu naživo vystřidali např. Anna K. se členy britské kapely Reef, nováčci Never Sol a Lenny, Mandrage, Tomáš Klus nebo tradičně Ewa Farna. Ta se na scéně karlínského divadla objevila hned dvakrát, to když v závěru zazpívala Karlu Gottovi poté, co převzal z rukou pořadatelů Leška Wronky a Michaely Kocurové speciální ocenění.

ape

zavřít