Paul Anka, spolupracovník Jacksona, Sinatry i Jonese poprvé v Česku

Vydáno 20.05.2014 | autor: redakce

Jedna z velkých postav zlatých šedesátých let, šarmatní zpěvák a autor mnoha světových hitů přijede 20. července na svůj první koncert do České republiky. Vystoupí v pražském Kongresovém centru.

Paul Anka, spolupracovník Jacksona, Sinatry i Jonese poprvé v Česku Paul Anka, spolupracovník Jacksona, Sinatry i Jonese poprvé v Česku


Paul Anka White shirt - FactorPaul Anka


Anka se v Čechách proslavil především díky skladbě Diana, která u nás zlidověla především díky interpretaci zpěváka Milana Chladila. Anka je také pilným skladatelem a textařem. Frank Sinatra nazpíval Ankovu píseň My Way, Tom Jones mu zase vděčí za hit She's a Lady, Michael Jackson zase s Ankou napsal skladbu This is It, která měla být titulním počinem k jeho již neuskutečněnému turné. Kromě těchto spolupracoval s Elvisem Presleyem, Sex Pistols, Barbarou Streisand, Celine Dion nebo Buddym Hollym.


Prahu čeká v polovině léta velký večer plný swingu a rock and rollu. Anka je také výkonným producentem debutového alba současné swingové superstar Michaela Bublého, který letos v lednu vyprodal největší českou halu, O2 Arénu. Paul Anka, původem Kanaďan, prodal více než osmdesát milionů desek.

Vstupenky na koncert legendy rokenrolové scény jsou již v prodeji od 1390 Kč.

Martin Zvoníček

 

zavřít