Co vychází v červnu: přehled novinek

Vydáno 30.06.2014 | autor: redakce

Na poslední dny měsíce června naplánovali vydání svých alb např. Example, australský boyband 5 Seconds Of Summer nebo rockeři Seether. Domácí scénu zastupuje nováček Mirek Tabák.

Co vychází v červnu: přehled novinek Co vychází v červnu: přehled novinek

 

example livelifeliving COVExample - Live Life Living

Zpěvák, skladatel a producent Example, jenž dobyl hitparády hity Natural Disaster, Changed The Way You Kiss Me či Won't Go Quietly, vydává své páté studiové album Live Life Living. Nahrávka obsahuje dvanáct skladeb, venku jsou zatím tři singly: All The Wrong Places, Kids Again a aktuální One More Day (Stay with Me). Jak zní nový materiál naživo, se domácí fanoušci přesvědčí už na podzim: 3. října dorazí dvaatřicetiletý muzikant počtvrté do Česka.

 

 

 

5SOS cover5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer

Australská chlapecká kapela 5 Seconds Of Summer před časem uspěla se singlem She Looks So Perfect, který dosáhl na přední příčky světových hitparád. Aktuálně skupina boduje s pop-rockovou vypalovačkou Don't Stop a vydává své debutové eponymní album obsahující tucet skladeb. Luke, Mikey, Calum a Ash stihli během relativně krátké doby nasbírat na facebooku téměř pět miliónů fanoušků.

 

 

 

 

seether isolateandmedicate COVSeether - Isolate And Medicate

Rockeři z Jihoafrické republiky se na hudební scéně pohybují patnáct let. Za tu dobu stihli natočit 6 studiových desek. Poslední v pořadí dostala název Isolate And Medicate a obsahuje deset písní. Trojice Shaun Morgan, Dale Stewart, John Humphrey, jež v Česku loni na podzim vystoupila naživo, pustila do světa už čtyři singly. Tím posledním je skladba Nobody Praying for Me.

 

 

 

 

passanger whispersPassanger - Whispers

Ve své desetileté historii kapela překonala několik změn, ale své poznávací znamení - neobyčejně jemný, melancholický hlas zpěváka Mikea Rosenberga - si zachovala dodnes. V roce 2009 se skupina v původní sestavě rozešla a dnes projekt stojí hlavně na Rosenbergovi, který je autorem převážné části textů. Na kontě má už 5 alb, začátkem léta se posílá kapela do světa šesté. Nové album nese název Whispers, první ochutnávkou je singl Heart's On Fire. Passenger k nám také poprvé zavítá osobně - 16. října dorazí do pražského SaSaZu.

 

 

 

mirektabak cernejpasazerMirek Tabák - Černej pasažér

Nováček na hudební scéně, Mirek Tabák, vydává svoji debutovou nahrávku Černej pasažér. Album uvádí duet s Pavlem Bobkem Klub štvanců, na spolupráci kývl i Marek Eben, který namluvil recitativ v titulní písni. Nahrávka obsahuje 14 vlastních písní, a přestože duet s Pavlem Bobkem je žánrově typickým představitelem "té pravé" country scény, uchopení jednotlivých skladeb je velmi různorodé. Album vzniklo ve Studiu Sono ve zvukové péči Milana Cimfeho.

 

 

  • Robin Thicke - Paula
  • George Ezra - Wanted On Voyage
  • Eric Johnson - Live In Europe
  • Flood Of Red - Throw
  • Phantogram - Voices
  • Madball - Hardcore Lives
  • Septic Flesh - Titan


ed sheeran XEd Sheeran - X

Ed Sheeran vydání svého druhého alba sliboval symbolicky na 17. února, kdy slaví narozeniny, avšak release se nakonec odložil na konec června. Nahrávka se jmenuje jednoduše x, tedy "multiply" a Ed ji natáčel v Los Angeles se špičkovým producentem Rickem Rubinem. Prvním singlem byla skladba Sing, kterou nahrál v New Yorku krátce po ceremoniálu Grammy, kde se na spolupráci domluvil s Pharrellem Williamsem.

 

 

 

mastodon 2014 cov

Mastodon - Once More 'Round The Sun

Mastodon vznikli v roce 2000 a zatím vydali pět desek. Jsou známí progresivním přístupem, originální instrumentací i vokálními party kombinujícími hluboko posazený chraplavý zpěv i vysoké kvílení. Zatím poslední a komerčně nejúspěšnější desku The Hunter vydali v roce 2011 a na ní navazuje právě vydaná Once More 'Round The Sun. Prvním singlem je píseň High Road.

 

 

 

deadmou5 2014 cov

 

Deadmau5 - while(1<2)

Kanadský producent a Joel Thomas Zimmermann alias Deadmou5 připravil na polovinu letošního roku svoji v pořadí sedmou nahrávku. Ve skutečnosti jde o dvojalbum, na němž fanoušci tanečního house najdou pětadvacítku skladeb. Ve dvou skladbách Deadmou5 vzpomněl na Trenta Reznora, konkrétně remixy skladeb Survivalism Nine Inch Nails a Ice Age How To Destroy Angels.

 

 

 

nazareth rocknroll telephoneNazareth - Rock 'N' Roll Telephone

Své třiadvacáté album vypouštějí do světa rockeři Nazareth, kteří loni oslavili už pětačtyřicet let na scéně. Nahrávka vznikla v osvědčené sestavě: Dan McCafferty - zpěv, Pete Agnew - basa, Jimmy Murrison - kytara, Lee Agnew - drums. Frontman a zakládající člen Dan McCafferty však ze zdravotních důvodů kapelu po nahrání alba opustil, současným zpěvákem je Ronnie Osborre.

 

 

 

peter gabriel backtofrontPeter Gabriel - Back To Front

Posledním albem Petera Gabriela je tři roky stará nahrávka New Blood. Nejnovějším počinem je pak záznam koncertu z londýnské O2 areny, kde muzikant vystoupil dva dny po sobě v říjnu loňského roku. Na albu najdeme jednadvacet skladeb, mezi nimi i slavnou Sledgehammer. Připomeňme, že umělec, který byl letos uveden do slavné Rock and Roll Hall of Fame, vystoupil v polovině května v Ostravě, loni na podzim v Praze.

 

  • Nat King Cole - The Extraordinary
  • Secret Sisters - Put Your Needle Down
  • Monuments - The Amanuensis
  • Willie Nelson - Band of Brothers
  • The Knife - Shaken Up Versions

 


Lana-Del-Rey-Ultraviolence-2014-1500x1500Lana del Rey - Ultraviolence

Zhruba dva a půl roku po vydání úspěšného alba Born To Die se Lana del Rey vrací s novým albem Ultraviolence. Deska je výsledkem více než roční intenzivní práce a v základní verzi posluchačům nabídne jedenáct písní. Sedmadvacetiletá zpěvačka si většinu z nich sama složila, produkci měl na starosti Dan Auerbach, který je veřejnosti znám zejména jako zpěvák a kytarista kapely The Black Keys. Album Ultraviolence je podle Lany výrazně temnější než předchozí deska.

 

 

Linkin Park The Hunting Party 2014Linkin Park - The Hunting Party

Téměř přesně po dvou letech mají fanoušci Linkin Park opět důvod k radosti. Šestice posílá do světa své šesté album The Hunting Party. Na nahrávce se kapela vrací k ostřejšímu soundu, podle jejích vlastních slov jde o jejich nejtvrdší album vůbec. Na albu hostují rapper Rakim, Tom Morello, Daron Malakian nebo Page Hamilton. The Hunting Party bude obsahovat dvanáct skladeb, aktuálním singlem je píseň Wastelands. Připomeňme, že poslední studiovou nahrávkou kapely je album Living Things.

 

 

jennifer lopez 2014 covJennifer Lopez - A.K.A.

Jubilejní desátou deskou se pochlubí Jennifer Lopez. Pilotní singl First Love se nese ve středním tempu a zpěvačku představuje v čistě mainstreamové poloze. Skladbu pro čtyřiačtyřicetiletou herečku a zpěvačku napsal a produkoval osvědčený švédský mistr Max Martin, který stojí i za mnoha hity pro Katy Perry, Ke$hu, Backstreet Boys, Britney Spears nebo Pink.  V písních na albu zahostují například Chris Brown, Nas nebo Pitbull.

 

 

 

Adam Misik - CD ParfemAdam Mišík - Parfém

Adam Mišík, syn muzikanta Vladimíra Mišíka, vydává po měsících odkladů své debutové sólové album Parfém. "Snažil jsem se udělat hudbu, která člověka nakopne. Melodické linky jsem dělal sám. Producent Armin Effenberger mě koordinoval, dělal zvuk a celé to mixoval. Nápady písniček a celý ten výraz jsou moje práce," říká k nahrávce sám zpěvák. Deset původních písní doplňuje cover verze hitu Šrouby do hlavy od kapely Lucie. Text k titulní písni Parfém má na svědomí Pepa Bolan z Manddrage.

 

 

michael kocab zlatakolekce covMichael Kocáb - Povídali, že mu hráli

Michael Kocáb letos v červenci oslaví významné životní jubileum, ke kterému si nadělil výpravné trojalbum Povídali, že mu hráli / Zlatá kolekce. Výroční kompilace představuje Kocábovo hudební curriculum vitae prostřednictvím téměř padesátky nahrávek z let 1980 až 2014 a na jejím sestavení se výraznou měrou podílel sám umělec. Na třech deskách tak nechybí skladby Pražského výběru, jeho aktuální progrockové spojení s Proudfootem, Sheehanem a Donatim, jeho šansonová pěvecká poloha, dvě písně z muzikálu Michala Pavlíčka Excalibur či jeho kompoziční, instrumentální, aranžérské a další práce pro ostatní interprety.

 

  • Anathema - Distant Satellites
  • Tiësto - A Town Called Paradoxe
  • Joe Bonamassa - Tour De Force
  • David Gray - Mutineers
  • Burzum - The Ways Of Yore
  • Deathstars - The Perfect Cult

 


kasabian 4813 COVKasabian - 48:13

Pátá studiová deska britských Kasabian dostala zvláštní název 48:13, což značí celkovou délku alba. Nahrávka obsahuje 13 nových skladeb. Album si kapela celé napsala a zprodukovala sama, k čemuž kytarista a vokalista Sergio Pizzorno dodává: "Cítil jsem, že chceme být při tvorbě nového alba více upřímní. Místo, abych při nahrávání jednotlivé vrstvy přidával, naopak jsem je ubíral." Prvním singlem je skladba Eez-eh.

 

 

 

Jack white lazarettoJack White - Lazaretto

Po dvou letech přispěchal Jack White se svým druhým sólovým albem. Dostalo název Lazaretto, stejně jako první oficiální singl. V rámci letošního Record Store Day se podařilo Jacku Whiteovi zdolat nový světový rekord v rychlosti od natočení až po vydání jedné nahrávky. Speciální mono live verzi singlu Lazaretto (a na B-side coververzi Presleyho skladby Power Of My Love) natočil a nechal vylisovat za necelé 4 hodiny.

 

 

 

fatboyslim bem brasilFatboy Slim - Fatboy Slim Presents Bem Brasil

Norman Cook aka Fatboy Slim se vrací jako neoficiální ambasador nadcházejícího Mistrovství světa ve fotbale, které se mezi 13. červnem a 13. červencem uskuteční v Brazílii. Nová kompilace, která na trhu objeví pod názvem Fatboy Slim Presents Bem Brasil, přinese nejen exkluzivní nové tracky tohoto legendárního britského producenta, ale i mnoho remixů. Částečně půjde o songy, ve kterých jsou nasamplovány známé brazilské národní písně, jiné jsou pro změnu inspirovány aktuální brazilskou hudbou.

 

 

The Official 2014 FIFA World Cup AlbumRůzní - One Love, One Rhythm (The Official 2014 FIFA World Cup Album)

Mistrovství světa ve fotbale reflektuje i kompilace One Love, One Rhythm. Celému albu dominuje oficiální skladba mistrovství světa, o kterou se letos postaral Pitbull. Singl, pojmenovaný We Are One (Ole Ola), se nese v tradičním "pitbullovském" soundu, který stylově doplňují vokály Jennifer Lopez a brazilské zpěvačky Claudie Leitte. Za zmínku stojí i další interpreti, kteří se na albu objeví: Santana, Wyclef Jean, Ricky Martin nebo Shakira.

 

 

 

thewho QuadropheniaThe Who - Quadrophenia - Live In London

The Who loni slavili 40. výročí od vydání své rockové opery Quadrophenia. V rámci turné přehráli kompletní materiál z alba, mimo jiné i v londýnské Wembley Areně, kde vznikl záznam pro koncertní film Quadrophenia - Live In London. Nahrávka obsahuje 17 původních skladeb a dalších šest písní poskládaných z největších hitů kapely, mezi nimiž nechybí např. Who Are You nebo Pinball Wizard.

 

 

  • Klaxons - Love Frequency
  • Passenger - Whispers
  • Neon Trees - Pop Psychology
  • Uriah Heep - Outsider
  • Chrissie Hynde - Stockholm
  • Arch Enemy - War Eternal

 


guano-apes-offline-albumcoverGuano Apes - Offline

Guano Apes, pro pamětníky ve své době revoluční německá kapela, která přišla na přelomu tisíciletí s poměrně výrazným a nezaměnitelným stylem rapu-metalu-popu, se vrací se svým pátým studiovým albem Offline. Poté, co si mezi roky 2006 až 2009 dopřáli pauzu, vydali v roce 2011 album Bel Air a odehráli několik koncertů a festivalů po Evropě. Nové album předznamenává první singl Close to the Sun.

 

 

 

50Cent Animal Ambition50 Cent - Animal Ambition

Fanoušci 50 Centa si na nové album museli počkat pět let. V pořadí pátá deska dostala název Animal Ambition s podtitulem An Untamed Desire To Win a přináší jedenáct písní, v limitované deluxe edici tři kousky navíc. V průběhu posledních týdnů 50 Cent uvolňoval z alba jeden song za druhým, v Americe nejvíce zabodoval se skladbou Don't Worry 'Bout It a Hold On, v Evropě se mu pro změnu vedlo se singly Pilot a Smoke.

 

 

 

Clean Bandit New EyesClean Bandit - New Eyes

Clean Bandit jsou jedním z objevů první poloviny roku 2014. Jejich singl Rather Be s hostující zpěvačkou Jess Glynne je zatím nejprodávanějším singlem roku 2014 v Anglii a videoklip nasbíral přes 45 milionů zhlédnutí na YouTube. Aktuálním singlem je skladba Extraordinary, na debutovém albu New Eyes jich najdeme celkem třináct. Čtveřice funguje od roku 2009.

 

 

 

NEBE-NEZ SE ROZDENI-lowresNebe - Než se rozední

Druhá studiová deska havířovských Nebe nese název Než se rozední. Kapela natáčela ve studiu DC Sound pod dohledem producenta Dalibora Cidlinského jr., který stojí za úspěšnými alby Jarka Nohavici, Xindla X či Dana Landy. Spolupráce s Nebe začala na jaře 2013 právě úspěšnými singly Vteřina a Než se rozední. Z více než půlroční práce vzešlo dalších osm písní. "Snažili jsme se, aby deska byla pestrá, lze na ni najít zatím naši nejtvrdší píseň  V jámě lvové, křehkou baladu Opuštění, ale i duet Meziměsto s naší kamarádkou Karolínou Vrbovou,"  říká Petr Harazin.

 

 

Ales Brichta Trio - Papirovej drakAleš Brichta Trio - Papírovej drak

Aleš Brichta natočil se svým triem album Papírovej drak. Novinkové album se pohybuje na hranici rocku a popu. Vyznavače tvrdší polohy uspokojí songy Kriploid, Překážková dráha či Půjčovna vrahů. Tradičně hitové ambice mají lyričtější písně - tentokrát Papírovej drak, Ve stínu svíčky, Náhrdelník z mušlí a coververze Superhero (Ja neverju v chudesa). Aleš Brichta Trio tvoří vedle Brichty ještě Zdeněk Vlč a David Vaněk. {vypnoutlink:Air}

 

 

  • The Devil Makes Three - I'm A Stranger Here
  • Paul Weller - More Modern Classics
  • Taylor McFerrin - Early Riser
  • Peter Murphy - Lion
  • Blackbird Blackbird - Tangerine Sky
  • Ben Frost - A U R O R A
  • Owen Pallett - In Conflict

TZ, ape

zavřít