Kytarový virtuos Jeff Beck se vrací do Prahy. Zamíří na Hrad

Vydáno 02.06.2014 | autor: redakce

Jeff Beck, držitel osmi cen Grammy a podle časopisu Rolling Stone 14. nejlepší kytarista historie, se po třech letech vrátí do Prahy. Vystoupí 4. června od osmi hodin na Terase Jízdárny Pražského hradu.

Kytarový virtuos Jeff Beck se vrací do Prahy. Zamíří na Hrad Kytarový virtuos Jeff Beck se vrací do Prahy. Zamíří na Hrad


jeff beck fullJeff Beck


Jeff Beck, který letos oslaví sedmdesátiny, nepřestává tvořit a navazovat zajímavé spolupráce. Na podzim 2013 absolvoval například společné turné se členem Beach Boys Brianem Wilsonem a letos v létě vyrazí na společnou šňůru se ZZ Top. V několika rozhovorech také naznačil, že právě připravuje další album, které nebude v "západním stylu" a ke kterému ho inspiruje spolupráce s jeho současnou kapelou.

Žánrový rozsah Jeffa Becka sahá od blues rocku, hard rocku, heavy metalu, jazz fusion až po rock míchaný s elektronikou. All Music Guide o Beckovi například napsal, že je "tak inovativní jako Jimmy Page, vkusný jako Eric Clapton a téměř tak vizionářský jako Jimi Hendrix." Beck byl členem mnoha seskupení a projektů, a nahrával s mnoha hudebníky - například Mickem Jaggerem, Kate Bush, Stevie Wonderem, Janem Hammerem, ZZ Top či Brianem Mayem.

Oproti prvnímu tuzemskému vystoupení před třemi lety, kdy propagoval zatím poslední studiové album Emotion & Commotion, přijede s jinou doprovodnou kapelou - baskytaristkou Rhondou Smith, houslistkou Lizzie Ball, bubeníkem Jonathanem Josephem a kytaristou Nicolasem Meierem.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání v Infocentru Pražského hradu a v síti Ticketstream. {vypnoutlink:Bush}

TZ, ape

 

zavřít