Progresivní rock po australsku: do Prahy míří Karnivool

Vydáno 15.06.2014 | autor: redakce

Před necelým rokem se představili jako předkapela Stone Sour v Lucerně, tentokrát míří Karnivool do Prahy ke svému prvnímu sólovému vystoupení. Fanoušci se dočkají 18. června v Praze v Paláci Akropolis.

Progresivní rock po australsku: do Prahy míří Karnivool Progresivní rock po australsku: do Prahy míří Karnivool


Karnivool photo 1Karnivool


Australská sestava Karnivool patří mezi nejlépe hodnocené kapely současné progresivní rockové scény a svůj status potvrdili nejen po boku Stone Sour, ale také na svém posledním albu Asymmetry, které v Austrálii sbírá jednu hudební cenu za druhou a jehož propagaci je z velké míry věnováno i jejich aktuální evropské turné.

Karnivool jsou jednou z mála současných kapel, která se neustále snaží posunovat mantinely progresivní rockové hudby a neutápět se v již zavedených šablonách. První úspěch zaznamenali již se svým debutovým albem Themata z roku 2005, ale průlom přinesla až následující deska Sound Awake, která pětici z Perthu vystřelila jako kometu. Logickým pokračováním je pak právě nahrávka Asymmetry, díky níž jsou Karnivool pasováni do role nástupců kultovních Tool.


Jako speciální host se v Paláci Akropolis představí domácí the.switch. Vstupenky jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích.

TZ, ape

zavřít