Na Rock for People se ukáže i Marilyn Manson. Na filmovém plátně

Vydáno 17.06.2014 | autor: redakce

Deset filmových projekcí letos chystá v rámci doprovodného programu festival Rock for People. Na hradeckém letišti se mimo jiné odehraje česká předpremiéra snímku Fízlové hajzlové, v němž si zahrál i Marilyn Manson.

Na Rock for People se ukáže i Marilyn Manson. Na filmovém plátně Na Rock for People se ukáže i Marilyn Manson. Na filmovém plátně


Marilyn Manson FízlovéMarilyn Manson ve filmu Fízlové hajzlové


Film Fízlové hajzlové natočil francouzský režisér a hudebník Quentin Dupieux alias Mr. Oizo. Marilyn Manson si v něm zahrál emo teenagera. Podle distributora, společnosti Artcam, točí Dupieux filmy stejně tak expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje sérii gagů a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si "legraci z poldů" dělá výhradně nekorektním způsobem. Artcam Film Fízlové Hajzlové bude na festivalu promítán během Večírku pro nedočkavé, ve středu 2. července od 20:00 v hangáru Evropa 2/Vestax stage.

Stejně jako vloni bude pro návštěvníky otevřené malé kino Aero v průběhu celého festivalu. Ke zhlédnutí zde bude výběr nejzajímavějších kinematografických počinů poslední doby. Výběru se ujali tzástupci společnosti Aerofilms a spřízněná pražská kina. Diváci se můžou těšit na detektivku Žena v kleci, road movie Trabantem až na konec světa, sci-fi Futurologický kongres, eroticky laděná Vlhká místa či Nymfomanku I. i II., romantickou Pěnu dní či Cizí oběd a pro náročnější publikum určené drama Dvojník.


Dvacátý ročník Rock for People nabídne od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku osvědčenou kombinaci 200 prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Aktuálně je v prodeji již pátá limitovaná edice vstupenek v počtu 5000 ks za 1 650 Kč.

TZ, ape

 

zavřít