10 koncertů, které v létě nesmíte propásnout

Vydáno 24.06.2014 | autor: redakce

Léto nejsou jen festivaly. Na své si v nejteplejších měsících přijde i ten, komu tráva smrdí, na sluníčku rudne a do stanu by nevlezl ani za zlaté prase. Pokud je vám zkrátka lépe v hale či klubu, projděte si deset nejzásadnějších koncertů letošního léta.

10 koncertů, které v létě nesmíte propásnout 10 koncertů, které v létě nesmíte propásnout


30stm30 SECONDS TO MARS

kdy: 30. června - Tip Sport Aréna, Praha
cena vstupenek: 990 - 1290 Kč
proč: Když 30 Seconds To Mars vystoupili v Praze naposledy, byl z toho pořádný průšvih. Jared Leto tehdy nebyl zdravotně v pořádku, což se na setu kapely na tehdejším Prague City Festivalu vcelku zásadně podepsalo. O dva roky později si na festivalu Rock for People reputaci vylepšili. Po necelém roce je v Česku čeká dosud největší samostatný koncert. V setlistu jistě nebudou chybět i kousky z jejich loňské desky Love, Lust, Faith and Dreams, samozřejmě ani největší hity jako Closer to the Edge nebo The Kill. A možná se stejně jako loni v Hradci Králové dočkáme i akrobatů.

 

 

 

 

Bob-Dylan1BOB DYLAN

kdy: 2. července - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 1090 Kč - 1990 Kč
proč: 52 let. Právě tolik letos uplynulo od vydání prvního alba Roberta Allena Zimmermana aka Boba Dylana. Muzikant, jenž během své kariéry prodal přes sto miliónu nahrávek, je i ve svých 73 letech stále aktivní, což mimo jiné dokazuje i vydařená předloňská nahrávka Tempest, už pětatřicátá v pořadí. Bob Dylan s sebou na turné nevozí dechberoucí pódiovou produkci nebo mamutí světelný park. Má ale v rukávu tolik hitů, zkušeností a charisma, že hravě strčí do kapsy o dvě generace mladší umělce. Do Česka se vrátí po čtyřech letech.

 

 

 

 

hugh laurie TOPHUGH LAURIE

kdy: 22. července - Kajot aréna, Brno
cena vstupenek: 790 - 1990 Kč
proč: Hugh Laurie, známý českému publiku coby svérázný Dr. House, se do Česka vrací přesně po roce. V červenci loňského roku vystoupil se svou kapelou The Copper Bottom Band dva večery po sobě v Kongresovém centru v Praze, kde dokázal, že není jen úspěšným hercem, ale také nadaným muzikantem. Letos chystá jediný koncert v Brně a poprvé si jeho show mohou vychutnat také na Slovensku - v Bratislavě vystoupí den před brněnskou zastávkou. Chybět opět nebudou skladby z jeho druhé desky Didn't It Rain.

 

 

 

 

joss stone live nJOSS STONE

kdy: 23. července - Lucerna, Praha
cena vstupenek: od 740 Kč
proč: Joss Stone na sebe upozornila jako čtrnáctiletá v show BBC Stay for a Night s písní On the Radio z repertoáru Donny Summer. O dva roky později vydala veleúspěšné album coververzí  The Soul Session, kterému před necelými dvěma lety pořídila i druhé pokračování. O Joss se začalo mluvit jako o novodobé Dusty Springfield. Dosud prodala 9 milionů desek a je držitelkou Grammy i Brit Awards. Ve svých sedmadvaceti letech tak má za sebou více než dost a letos si odbyde i svou koncertní premiéru v Česku.

 

 

 

 

james-arthur34242JAMES ARTHUR

kdy: 3. srpna - Riegrovy sady, Praha
cena vstupenek: od 530 Kč
proč: "James Arthur? To je ten, co složil Impossible!" - "Ne, nesložil. Díky své interpretaci tohoto hitu od Shontelle vyhrál před dvěma lety britský X Factor a poté vydal vlastní album. Éra Impossible je tím dávno překonaná." V tomhle duchu by se dalo na úvodní zvolení odpovědět. V tomhle duchu se nesl i jeho téměř okamžitě vyprodaný koncert v březnu tohoto roku v Praze. Srdíčka s přáním k narozeninám létala tenkrát sálem s takovou oddaností, že jen blázen by se do takové atmosféry nechtěl vrátit co nejdříve zpátky. James přiveze svoje tklivé balady i navztekaný rap doprovozený kytarou na přelomu léta do netradičního prostoru Riegrových sadů. Dodrží tak své slovo o brzkém návratu do Česka.

 

 

 

queens-of-the-stone-age-3QUEENS OF THE STONE AGE

kdy: 11. srpna - Forum Karlín, Praha
cena vstupenek: od 850 Kč
proč: Queens Of The Stone Age, jedni z hlavních tahounů loňského Rock for People, dorazí po roce ke svému samostatnému vystoupení do nového prostoru Fora Karlín. Královny ještě jednou naživo prověří svou poslední desku ...Like Clockwork, ale připomenou i zásadní kusy z dřívějších alb. Stoner rockový nářez tohoto uskupení je svým sugestivním živým podáním už proslulý. Kromě delšího setu oproti loňskému festivalu bude příjemným bonusem i vystoupení speciálního hosta: zdánlivě křehké Brody Dalle, kterou můžete znát jako zpěvačku The Distillers nebo Spinnerette.

 

 

 

 

MM 2013 origMARILYN MANSON

kdy: 12. srpna - Lucerna, Praha
cena vstupenek: od 900 Kč
proč: Nic si nenalhávejme, Marilyn Manson má vrchol své kariéry za sebou. Jeho vystoupení v Brně roku 2009 bylo dokonce tak tristní, že i pravověrní nadšenci lámali nad zpěvákem hole. Předloni v Lucerně ale dojem spravil, když odehrál vskutku brilantní představení - krasojízdu co do show, zpěvu, stage, setlistu... Deska Born Villain z roku 2012 má své specifické kouzlo a interpret z ní vyždímal naživo maximum. Proč mu tedy nedat šanci předvést, nakolik je jeho blasfemický cirkus funkční? Vždyť je jedním z posledních, ohroženým druhem přístupu k hudbě a tvorbě, který znamenal takový poprask.

 

 

 

 

blinkoveBLINK-182

kdy: 15. srpna - Tip Sport Arena, Praha
cena vstupenek: 888 Kč
proč: Koncert partičky Blink-182 jako by byl v Česku zakletý. První plánované vystoupení se neuskutečnilo kvůli samotné kapele, která v roce 2011 z pochybných důvodů zrušila celé turné včetně koncertu na Prague City Festivalu. Přijet měla tamtéž o rok později, tentokrát ale pověsil existenci celého festivalu na hřebík sám organizátor. Vše se zadařilo až letos a domácí fanoušci tak poprvé naživo uslyší vypalovačky jako All the Small Things, I Miss You, What's My Age Again?, Adam's Song nebo First Date. Má jedna z nejdůležitějších a nejúspěšnějších popunkových kapel stále co říct?

 

 

 

 

tarjaTARJA

kdy: 6. září - Werk Arena Třinec, 7. září - ČEZ Arena Pardubice
cena vstupenek: 450 - 750 Kč
proč: Tarja loni vydala album Colours In The Dark, které je z pohledu mnoha fanoušků i kritiků její nejvydařenější sólovou deskou. I proto finská zpěvačka nelení a do světa posílá EP Left In The Dark, které obsahuje demo verze, skladby v živém provedení, příp. instrumentální úpravy písní z posledního CD. Na zářijových koncertech ho můžete získat za zvýhodněnou cenu. Pokud stále nostalgicky vzpomínáte na její éru s Nightwish, pravděpodobně se dočkáte i hitu Over The Hills And Far Away (jehož autorem je ovšem Gary Moore). Jestli to máte blíž do Třince než do Pardubic, může být velkým lákadlem i nová Werk Arena.

 

 

 

 

pharrell-williams-PHARRELL WILLIAMS

kdy: 17. září - O2 arena, Praha
cena vstupenek: 990 - 1590 Kč
proč: Shrneme-li největší hity posledních dvou let, nejvíce položek na seznamu bude mít jednoznačně Pharrell Williams. Happy, Get Lucky nebo Blurred Lines zní z éterů rozhlasových stanic poměrně hodně ještě i dnes. Navíc Pharrell nedávno vydal desku G I R L, ze které brzy vypustí singl a aspiranta na další superhit Come Get It Bae s Miley Cyrus.  Pharrell se čím dál častěji uplatňuje jako interpret, ale mnohem úspěšnější je v roli producenta. Vytvořil si jasný rukopis, který funguje jako továrna na hity. I pro Pharrella bude koncert v Praze jeho Českou premiérou. {vypnoutlink:Lucie}

 

 

text: Petr Adámek, Daniel Maršalík, Lucie Malá, Alena Bílková

 


 

1391521800000-pharrell top

zavřít