Zemřel Bobby Womack, zásadní postava R&B a soulu

Vydáno 30.06.2014 | autor: redakce

Bobby Womack, všestranně založený muzikant a zpěvák, prohrál boj s rakovinou tlustého střeva, jež mu byla diagnostikována před dvěma lety. Zemřel 27. června ve věku sedmdesáti let.

Zemřel Bobby Womack, zásadní postava R&B a soulu Zemřel Bobby Womack, zásadní postava R&B a soulu


Bobby Womack 03Bobby Womack


Bobby Womack se nesmazatelně zapsal do historie R&B a soulu šedesátých a sedmdesátých let. Svoji kariéru odstartoval jako zpěvák The Valentinos, s nimiž natočil i hit It's All Over Now, jenž se objevil také v repertoáru Rolling Stones. 

Muzikant se na scéně pohyboval padesát let a vytvořil nespočet hitů jako Lookin' For a Love, That's The Way I Feel About Cha, Woman's Gotta Have It nebo Harry Hippie. Velkého úspěchu se dočkala také píseň Across 110th Street, jíž si v roce 1997, čtvrt století od jejího vzniku, vypůjčil Quentin Tarantino do filmu Jackie Brown. Objevila se i ve snímku Ridleyho Scotta Americký gangster.

Později Womack bojoval s drogovou závislostí, jež v osmdesátých letech potopila jeho kariéru. Od té doby natáčel jen sporadicky. V roce 2009 byl uveden do slavné Rock and Roll Hall of Fame, o rok později zažil menší hudební obrození hostováním na albu Gorillaz Plastic Beach.

variety.com, ape, foto: Jamie-James Medina

zavřít