Ohlédnutí za Rock for People 2014: 20. narozeniny jak se patří!

Vydáno 09.07.2014 | autor: Daniel Maršalík

Jubilejní dvacátý ročník Rock for People byl v mnoha ohledech výjimečný. Kromě vystoupení řady zahraničních hvězd se v Hradci Králové s fanoušky opět na delší dobu rozloučila skupina Lucie. Na jejich poslední koncert se přišlo podívat více než dvacet tisíc návštěvníků, celkově festival navštívilo sedmadvacet tisíc návštěvníků.

Ohlédnutí za Rock for People 2014:  20. narozeniny jak se patří! Ohlédnutí za Rock for People 2014: 20. narozeniny jak se patří!

festivaly-bez-zabran-staropramen-popfoto-cz-0013-2g8a7297


Další nezapomenutelný okamžik nastal při vystoupení kapely Chinaski. Lídr Michal Malátný pozval na jeviště samotné organizátory festivalu. Narozeniny festivalu i populární skupiny pak oslavili společně zahranou písní Drobná paralela. S festivalem slavil také jeho generální partner - Staropramen, který pro návštěvníky uvařil limitovanou várku nefiltrované a nepasterizované festivalové jedenáctky. Ta v pravém letním počasí, které panovalo po celou dobu konání festivalu, čepovaná do skla, návštěvníkům velmi zachutnala.

Největším hudebním tahákem letošního ročníku byl poslední koncert letošní tour skupiny Lucie. Ze zahraničních jmen nejvíce diváků nalákali energičtí rockeři Biffy Clyro ze Skotska a Manu Chao s kapelou La Ventura, jehož veselý set world music dokreslil pohodovou atmosféru slunného letního počasí. Na Staropramen stage diváky okouzlil romantický rocker Tom Odell. Odborná kritika ocenila zejména elektronické show kapely Chase & Status, producenta Netsky a novozélandských The Naked and Famous, jejichž koncert na Rock for People byl českou premiérou.

Generálním partnerem jubilejního 20. ročníku festivalu byl Staropramen, který pro tento vyjímečný ročník připravil speciální várku ležáku Staropramen 11° - nefiltrovanou a nepasterizovanou. „O tom, že návštěvníkům jedenáctka zachutnala není pochyb. Celkově se jí totiž vypilo více než 20 tisíc půllitrů. Zájem byl tradičně také o Staropramen Světlý a díky svému osvěžujícímu charakteru také Carling Cherry Cider. Na kvalitu všech druhů piv čepovaných na festivalu opět dohlížel náš pivní policista Jan Špaček, jinak náš expert pivovaru na degustaci. Naštěstí neměl moc práce. Pivo mělo správnou chuť, míru a teplotu," říká k průběhu festivalu Jan Vošta, event&sponzoring manager Staropramenu.

Další letošní novinkou Staropramenu bylo na letošním Rock for People zařazení projektu „Festivaly bez zábran", jehož cílem je usnadnit pohyb tělesně postižených fanoušků letních festivalů po samotném areálu a nabídnout jim větší komfort, co se zázemí týká. „První, kdo bezbariérový mobiliář otestoval, byli samotní členové kapely The Tap Tap, kteří na festivalu vystoupili hned ve čtvrtek odpoledne. Pokřtěna tak byla nejen vyvýšená plošina s nájezdovou rampou před hlavní Rock for People stage, ale i přechodové pásy a nájezdy, které byly rozmístěny nejen u hudebních stanů a pódií. Vozíčkáři také velmi ocenili vlastní stan se zázemím včetně bezbariérové sprchy," uvádí Karolína Jindrová, manažerka projektu za pivovar Staropramen.

festivaly-bez-zabran-staropramen-popfoto-cz-0007-2g8a7258

Pro zajímavost: základním stavebním materiálem pro tvorbu bezbariérových přístupů jsou plastová víčka, která v rámci projektu společnosti Pivovary Staropramen „Sbírej víčka, postavíme..." dlouhodobě sbírají zaměstnanci a spotřebitelé pivovaru. Proto byla pro návštěvníky v areálu festivalu připravena sběrná místa, kde mohli víčka a zátky od svých nápojů odevzdávat a přispět tak k výrobě dalších zařízení pro tento odpovědnostní projekt.

Staropramen chce ještě letos tento úspěšný a záslužný projekt využít i na dalších hudebních festivalech, konkrétně 23.8. v Českém Brodě a 6.9. na Kefíru. V příštích letech ho pak bude dál rozvíjet.

„Zájem lidí i atmosféra letošního ročníku Rock for People potvrdily, že jde o jeden z nejlépe organizovaných a nejúspěšnějších hudebních festivalů u nás. Přejeme jeho organizačnímu týmu v čele s Michalem Thomesem mnoho dalších úspěšných ročníků a jsme rádi, že jsme mohli svým dílem přispět k jeho průběhu a přinést návštěvníkům pestrou nabídku dobře ošetřeného piva a vozíčkářům větší komfort v areálu festivalu," říká za Staropramen k právě skončenému festivalu Jan Vošta.

TZ, PR

zavřít