7 důvodů, proč vyrazit na Mighty Sounds

Vydáno 10.07.2014 | autor: redakce

Mighty Sounds je jednou z největších žánrově zaměřených akcí. Letos nás čeká již desátý ročník a musíme doufat, že nebude poslední, jelikož pořadatelé válčí s pokutami za hluk. A proč strávit víkend 11.-13. července právě v okolí Tábora?

7 důvodů, proč vyrazit na Mighty Sounds 7 důvodů, proč vyrazit na Mighty Sounds

 

 

ZAHRAJÍ NEJLEPŠÍ IROVÉ, CO VŮBEC NEJSOU Z IRSKA

Dropkick Murphys jsou bezesporu jednou z největších hvězd festivalu. Přestože jejich poslední deska nebyla kdovíjak oslnivá, kapela si pozornost stále zaslouží. Parádní směska punkrocku a irské lidové hudby musí nejednoho donutit otevřít si láhev whisky a provolávat hrdost Irsku. A že z Irska nejste? To vlastně ani moc nevadí vzhledem k tomu, že tahle partička má kořeny v americkém Bostonu. A pokud ještě pořád váháte, tak před jejich páteční show můžete zajít na Real McKenzies, kde brzy zjistíte, zda-li je právě tohle vaše krevní skupina. Ale jedno je jasné: páteční večer se ponese na irské vlně.

 

 

 

 

PROTOŽE ČESKÉMU PUBLIKU NEČOUHÁ SLÁMA Z BOT

Český punk je škatulkou sám o sobě a váže k sobě velmi svéráznou komunitu, která bývá dost často škautulkována jako agropunkeři. Ti si zpravidla nenechají vzít svou "pravdu" a své kapely, které zpravidla nemají potenciál na větší úspěch, leč nepostrádají ambice. Ale takové tady nenajdeme. Jsou zde v podstatě jen bandy, které mají nejen ambice, ale i potřebný potenciál. Show, image, našlapaná hudba a seriózní instrumentální výkony. To vše vám naservírují například The Unholy Preachers, Boy, Skywalker nebo The Fialky.

 

 

 

 

ZJISTÍTE, KDE BYDLÍ SIMPSONOVI

Jasně, Simpsonovi bydlí v baráku vedle Flanderse. To ví skoro každý. Ale kdo si vzpomene na název ulice? Je to Evergreen Terrace. A právě tak se jmenuje i americká hardcore-punková partička, která sice nedorazí ze Springfieldu, ale z Floridy. Nicméně ani to nic nemění na faktu, že jde o rychlou a melodickou záležitosti, která u nás bohužel není moc známá. A to je velká chyba! V neděli krátce po půlnoci tuhle chybu budete moci napravit. Mimochodem v Simpsonových zazněl i největší hit Dropkick Murphys. Takže celý tenhle ročník je tak trochu nažloutlý a čtyřprstý.

 

 

 

 

PRAGUE CONSPIRACY A JEJICH ZPĚVAČKA

Prague Conspiracy jsou s festivalem svázaní gordickým uzlem. A to už z dob, kdy celá akce platila hlavně za obrovskou ska party. Fest se trochu změnil a s ním i "Conspiračka". Ti neúnavně brázdí republikové kluby a trpí častými personálními změnami. Ze ska kapely se ale časem stal našlapaný energický rockový nářez, který snese nejpřísnějších měřítek. A to hudebních i estetických. Zpěvačka Aneta má nejen skvělý vokální projev, ale je navíc i mimořádně vizuálně příjemná. Protože co si budeme povídat? Každý zpěvák rockové kapely nemusí vypadat nutně jako Lemmy Kilmister. Jděte to v neděli odpoledne posoudit sami.

 

 

 

BUDE VÁM HANBA!

Rockových superkapel bylo v historii nespočet. Tento trend však přechází i do jiných stylů a v poslední době se objevují i v tuzemském punku. Ale tam mají jednoho společného jmenovatele. Je jím excelentní bubeník Vinca, který má podobnou vlastnost jako Travis Barker z Blink-182. Kdekoliv začne bubnovat, tam se rodí hvězdy. Ať to jsou jeho domovští Pipes and Pints, image záležitost Boy nebo právě Hanba, kde spojil své síly například s frontmanem Balaclava Banánem. A hanbou skutečně je, že tahle kapela zní strašlivě česky a strašlivě garážově, přitom není trapná a na nic si nehraje, jak to u "obdobných" kapel bývá. Posuďte v neděli navečer.

 

 

 

MIGHTY SOUNDS ZDALEKA NEJSOU JEN O PUNKU

Mighty je multižánrový festival, takže vedle punku najdete na akci spoustu ska i dalších žánrů. Tradičně tak uvidíte Sto zvířat, The Slackers, ale třeba i akustické vystoupení Niceland. Na své si přijdou i fanoušci hip hopu, kterým jistě udělá radost vystoupení Everlasta. Klasici hardcoru Madball jistě potěší kdekoho a zdaleka nejzajímavějším momentem bude vystoupení skinheadů z Perkele, které kvůli tahanici s konkurenčním festivalem vzbudilo řadu vášní, emocí a zlé krve. Sobotní večer by měl poskytnout odpověď na to, jestli to skutečně stálo za to...

 

 

 

NEPŘIJDETE O FINÁLE MISTROVSTVÍ SVĚTA

Tenhle příspěvek má s hudbou pramálo společného, ale je to událost, která hýbe světem. Fotbalový Mundial se koná jednou za čtyři roky a jedná se o možná nejsledovanější událost světa. A fakt, že by kolize s vyvrcholením turnaje mohla oslabit návštěvnost festivalu, se pořadatelé rozhodli vyřešit. Na přímý přenos z Brazílie se tak budete moci podívat na velké obrazovce v případě, že vás budou nudit kapely nebo je vám kulatý nesmysl velmi blízký. Za to patří pořadatelskému týmu velký palec nahoru! {vypnoutlink:Travis}

 

text: Petr Bláha

 


 

mighty2013 TOP

zavřít