Incognito se vracejí do Česka. Přijedou i s novou deskou

Vydáno 12.07.2014 | autor: redakce

Do Česka se na podzim vrátí britská pětice Incognito. Kapela míchající ve své tvorbě jazz, soul a funk zahraje 24. října v brněnském Sono Centru.

Incognito se vracejí do Česka. Přijedou i s novou deskou Incognito se vracejí do Česka. Přijedou i s novou deskou

Incognito-351Otec celého projektu Jean-Paul 'Bluey' Maunick

 

Hudební kořeny acid jazzové kapely Incognito sahají až do 70. let, tedy zlaté éry fúzí jazzu, soulu a funku. Za jejím zrodem stojí Jean-Paul Maunick (aka Bluey) a Paul "Tubbs" Williams. Oba byli v druhé polovině 70. let členy disco-funkové skupiny Light of the World, která nahrála hned několik hitů, včetně coververze profláknuté I Shot the Sheriff. Těsně po vydání třetího LP Check Us Out, Maunick a Williams mírně pozměnili sestavu a přejmenovali kapelu na Incognito.


Aktuální dekáda pro Incognito začala významným milníkem v historii skupiny, nahrávkou dvou CD Live in London: 30th Anniversary Concert a čtrnáctým studiovým albem Transatlantic R.P.M., které nazpívali Chaka Khan, Mario Biondi, Leon Ware, Ursula Rucker a Leak. Pohled na současnost Incognita prozrazuje, že pramen jejich inspirace zdaleka nevyschnul. Letos sestava vydala novinku Amplified Soul.

Do Česka se Incognito vrátí po dvou letech. Vstupenky na brněnský koncert v ceně 890 Kč jsou k dostání v běžných předprodejích.

TZ, ape

zavřít