Koblížci chystají nové album. Bude prý dospělejší

Vydáno 22.07.2014 | autor: redakce

Pop-punkové trio ze Šumperka vydá po třech letech nové studiové album s titulem 3+. Vznikalo na jaře v dejvickém studiu Faust a na začátku léta se míchalo a masterovalo v Londýně. Už teď vysílá kapela do éteru první singl Čáry máry.

Koblížci chystají nové album. Bude prý dospělejší Koblížci chystají nové album. Bude prý dospělejší


koblizci 2014 nKoblížci


Na desce je podle slov samotné kapely znát umělecký a názorový posun. Bubeník Robert Poch studiovou novinku komentuje takto: "Album je možná trochu depresívnější, ale je potřeba si ho poslechnout a udělat si svůj názor, třeba někomu přijde pozitivní. Já cítím, že přišly změny a nové zkušenosti, a to nejenom v muzice, ale i v životě. To všechno se promítlo jak do textů, tak i do hudby."

Kapela Koblížci vznikla v roce 2007, když bylo zakládajícím členům Josiemu a Brandymu pouhých 14 a 15 let. Po personálních změnách se sestava ustálila do této podoby: Josie Vařeka - kytara, zpěv, Filip Vlček - baskytara, zpěv a Robert Poch - bicí. Koblížci mají za sebou přes dvě stovky koncertů a tři alba: Řev z pískoviště (2009), Mars útočí (2010) a Sami sebou (2011). Jejich tvorba zazněla také v televizním filmu Můj vysvlečenej deník.

Zatím poslední album Sami sebou přispělo mimo jiné k titulu Objev roku v Českém slavíkovi. Chystaná novinka vyjde 3. září.

TZ, ape

zavřít