Gerard Way poprvé bez My Chemical Romance: sólový debut vyjde v září

Vydáno 05.08.2014 | autor: redakce

Gerard Way po rozchodu My Chemical Romance nezůstal na ocet dlouho. Na konec letošního září plánuje vydání své sólové prvotiny Hesitant Alien. 

Gerard Way poprvé bez My Chemical Romance: sólový debut vyjde v září Gerard Way poprvé bez My Chemical Romance: sólový debut vyjde v září


GerardWay2014Gerard Way

 

O tom, že Gerard Way chystá sólový materiál, se spekulovalo delší dobu. Dohady zpěvák utnul na začátku srpna oficiálním prohlášením, v němž o chystané novince prozradil nové informace. Zvukově by album mělo být ovlivněno hlavně anglickou kytarovou hudbou, brit popem a vlnou shoe-gaze. V textech se Gerard Way hlásí k odkazu Jarvise Cockera (Pulp), Damona Albarna (Blur, Gorillaz) nebo Franka Blacka (Pixies).

Desku produkoval Doug McKean, s nímž Way spolupracoval už za časů My Chemical Roamce, o mix se postaral Tchad Blake (Arctic Monkeys, The Black Keys). První vábničku, skladbu Action Cat, poslal zpěvák do světa v polovině června. Album bude obsahovat celkem jedenáct písní.

 


Gerard Way stál v roce 2001 u začátků My Chemical Romance, s nimiž v následujících dvanácti letech natočil čtyři studiová alba. To poslední, Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys, vyšlo v roce 2010. Jejich nejúspěšnější nahrávkou se stala koncepční deska The Black Parade z roku 2006 - celosvětově si ji pořídilo přes 3 miliony fanoušků. Letos se My Chemical Romance, jež byli často pasováni do škatulky emo rock, připomněli výběrovkou May Death Never Stop You. {vypnoutlink:Death}

TZ, ape

zavřít