Tohle jinde nezažijete - 5 důvodů úspěchu Kryštof Kempu

Vydáno 31.08.2014 | autor: redakce

Kryštof na letošní prázdniny připravil vlastní putovní festival, tzv. Kryštof Kemp. Richard Krajčo a spol. lákali na rodinnou atmosféru, vyžití pro všechny věkové kategorie, hlavně pro rodiny s dětmi. Netradičně pojatý koncept se během sedmi zastávek setkal s velkým úspěchem. Sestavili jsme pět klíčových znaků, jimiž předčil běžné festivaly.

Tohle jinde nezažijete - 5 důvodů úspěchu Kryštof Kempu Tohle jinde nezažijete - 5 důvodů úspěchu Kryštof Kempu


Krystof Kemp Plzen 96Krystof Kemp v lochotínském amfiteátru v Plzni

 

KDE JE OCHRANKA?

Už při vstupu do areálu jste zaznamenali něco, na co na jiných festivalech nejste zvyklí: nikde žádna ochranka, která by prohlížela tašky a kontrolovala, zda-li nepronášíte nebezpečné předměty, vlastní nápoje nebo fotoaparáty. Každý návštěvník si mohl přinést, co chtěl, a jak vidno, na bezpečnost festivalu to nemělo žádný vliv. Vše proběhlo bez jakýchkoliv problémů.

Krystof Kemp Plzen 74

Krystof Kemp Plzen 15

HELE, TÁMHLE JDE RICHARD

Na žádném jiném festivalu se vám nestane, že budete potkávat účinkující muzikanty tak často jako právě na Kryštof Kempu. Celá kapela se volně pohybovala po areálu a jednotliví členové se na požádání s každým fanouškem fotili a podepisovali se, kamkoliv si divák žádal - nejčastěji na zakoupená trička, mikiny nebo klobouky, takže jste v amfiteátru potkávali skalní fanoušky a fanynky všech věkových kategorií v jednotném oblečení. Kdykoliv vyrazil mezi lidi Richard Krajčo, byl okamžitě obklopen davem fans chtivých podpisu nebo společné fotky, přesto zůstával po celý den usměvavý a ochotný.

 

Krystof Kemp Plzen 25Krystof Kemp Plzen 69

JAK SE HRAJE CESTA? A JAK VAŘÍ SAXOFONISTA?

Kryštof si připravili speciální workshopy. Mohli jste tak navštívit hudební školu Evžena Hofmanna a Jakuba Dominika, motokoutek Nikolaose Grigoriadise, fotoateliér Nikolaje Arichteva, pivní školu Ondry Kyjonky a tavernu Nikose Kulurise. Kytarista Evžen trpelivě vysvětloval a ukazoval mladším i starším, jak zahrát např. Atentát, Obchodníka s deštěm či Cestu. Poté, co zvědavci zvládli akordy, dostavil se Richard Krajčo, který si s nimi písně zazpíval.

Mezitím Nikos Kuliris ve své taverně připravoval řecké speciality společně se svým hostem Romanem Vaňkem, připravené jídlo poté dostávali diváci zdarma k ochutnání. Vaření oba kuchaři ještě prokládali vtipnými historkami.

Krystof Kemp Plzen 119


DĚTI, KAM SE PODÍVÁŠ

Kryštof Kemp měl být, jakkoliv to zní fádně, rodinný festival plný pohody. A byl. Pro rodiny byla připravena například indiánská vesnička s malováním na obličej či řada dalšího vyžití (malování, divadelní hry, hudební soutěže, karaoke...). V areálu jste proto potkávali famílie s dětmi nejrůznějsích věkových kategorií, počínaje kojenci v kočárcích, batolaty i staršími dětmi. Specialitou Kryštof Kempu byl volný přístup na pódium pro ty nejmenší. Brzy odpoledne jich bylo na kraji stage jen pár, s pokračujícím programem však děti přibývaly a v závěru vystoupení Kryštof už bylo pódium zcela plné sedících, běhajících a tančících dítek. Richard v jednu chvíli zažertoval, zda to náhodou všechno nejsou děti zpěváka Mňágy a Žďorp Petra Fialy.

 

Krystof Kemp Plzen 120

Krystof Kemp Plzen 125


KRYŠTOF JAKO MUZIKANTI, KRYŠTOF JAKO FOTBALISTI

Po skončení setu našli kluci z kapely sílu na to, aby si se svými fanoušky zahárali fotbal na nafukovacím hřišti. Během celého dne hrali zájemci turnaj, jehož vítěz se večer utkal přímo s Kryštofy. V Plzni nastaly drobné komplikace, jelikož se nafukovací hřiště vinou výpadku proudu vypustilo. Chvíli pak trvalo, než bylo opět v provozu, avšak nakonec se dav fans postávající kolem hrací plochy zápasu dočkal.

Kryštof Kemp svým netradičním pojetím přinesl něco zcela nového. Doslova rodinnou a přátelskou atmosféru a možnost mít svoji hvězdu doslova na dotek. 

 

text a foto: Jana Braunová

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít