Z festivalu do klubů: Asian Dub Foundation se vracejí do Česka

Vydáno 10.09.2014 | autor: redakce

Začátkem listopadu rozeskákali prostor před hlavním pódiem na festivalu Rock for People. Na přelomu října a listopadu se Asian Dub Foundation do Česka vrátí. Chystají hned tři klubové koncerty: 29. 10. v Brně, 31. 10 v Ostravě a o den později v Mariánských lázních.

Z festivalu do klubů: Asian Dub Foundation se vracejí do Česka Z festivalu do klubů: Asian Dub Foundation se vracejí do Česka


Asian Dub Foundation 2013 full line-upAsian Dub Foundation


Asian Dub Foundation vznikli v roce 1993 v Londýně díky nadaci Community Music zabývající se prací s talentovanými hudebníky ze sociálně znevýhodněných komunit a etnických menšin. S vlastním repertoárem začali vystupovat po příchodu kytaristy Steva Chadry Savalea, jenž se proslavil svým netradičním přístupem ke kytaře - všechny struny ladil na stejnou notu, což bývá zvykem např. u sitáru, a na kytaru hrál někdy i nožem.

Kapela debutovala v roce 1995 deskou Facts and Fiction, na níž o tři roky později navázala nahrávkou Rafi's Revenge. Následovala alba Community Music, Enemy of the Enemy, Tank a Punkara, na níž si zazpívali i Iggy Pop nebo Eugen Hütz z Gogol Bordello. Poslední, loňská nahrávka nese název Signal and The Noise.


Britská sestava ve své hudbě kombinuje prvky dubu, drum'n'bassu, reggae, dancehallu, ale i punku. Jejich sociálně i politicky angažovaná hudební produkce v sobě mísí různorodé vlivy od taneční elektroniky po bengálský folklór.


29. 10. Brno (Fléda)
31. 10. Ostrava (Bonver Arena)
01. 11. Mariánské lázne (Club Na Rampě)


TZ, ape

 


 

Asian Dub Foundation 2013 full line-up TOP

zavřít