Nové album U2: k vydání v říjnu, k poslechu hned a zdarma

Vydáno 10.09.2014 | autor: redakce

Songs Of Innocence; tak se jmenuje nová, v pořadí třináctá studiová deska U2. Kapela vydání oznámila zcela nečekaně 9. září při příležitosti tiskové konference společnosti Apple. Až do 13. října, kdy album oficiálně vychází, bude v celé délce k poslechu zdarma na iTunes.

Nové album U2: k vydání v říjnu, k poslechu hned a zdarma Nové album U2: k vydání v říjnu, k poslechu hned a zdarma


U2 - Songs Of Innocence2 photo credit PAOLO PELLEGRIN SQU2: Bono, Adam Clayton, Larry Mullen Jr., The Edge U2 Songs Of Innocence coverSongs Of Innocence cover

Deska, kterou dle slov Bona členové považují za tu nejosobnější, kterou kdy natočili, je ovlivněna rockem a punkem sedmdesátých let, elektroniku a soulem z počátku let osmdesátých a jejími hlavními tématy je domov, rodina a vztahy. V základní verzi album obsahuje celkem jedenáct písní (mimo jiné i duet se zpěvačkou Lykke Li), k mání bude deluxe podoba, která bude čítat čtyři další nové nahrávky a k tomu ještě několik songů z desky v jejích akustických podobách.

Hlavní producentské slovo měl během natáčení osvědčený americký hudebník a producent Danger Mouse, svojí troškou do mlýna přispěl například i Ryan Tedder z OneRepublic, uznávaný britský producent Paul Epworth, Declan Gaffney nebo britský producent Mark Ellis, který je v hudební branži znám spíše pod uměleckým jménem Flood.


Kapela nové album začala natáčet v červnu roku 2012 a s přestávkami ho dokončila letos v březnu. Celé natáčení probíhalo hned na několika místech, jmenovitě v Londýně, New Yorku, Los Angeles a Dublinu.

I když album Songs Of Innocence vyjde fyzicky až 13. října, fanoušci si ho mohou poslechnout již nyní, a to zcela zdarma. Deska je do data vydání, tedy po dobu zhruba pěti týdnů, bezplatně k dispozici pro odběratele novinek na webu U2.com a všechny majitele účtu na iTunes Music Store, což je aktuálně dohromady více než půl miliardy lidí. Pokud nejste uživateli produktů Apple, můžete si iTunes pro PC stáhnout zdarma.


TZ, ape


 

U2 - Songs Of Innocence2 photo credit PAOLO PELLEGRIN TOP

zavřít