Jack White dorazí se svou polní nemocnicí i do Prahy

Vydáno 15.09.2014 | autor: Ondřej Bambas

Svou poslední nahrávku nazval Lazaretto a v prodeji vinylových desek vytvořil nový prodejní rekord. Reakce jsou stejně pozitivní jako na minulé album Blunderbuss a vlastně celou předchozí tvorbu. Jack White, hudebník, skladatel a producent z legendárního dua The White Stripes přijíždí 13. listopadu poprvé do České republiky.

Jack White dorazí se svou polní nemocnicí i do Prahy Jack White dorazí se svou polní nemocnicí i do Prahy


Jack White by Mary Ellen MatthewsJack White


Melodie, s nimiž se Jack White společně s Meg v The White Stripes proslavil, jsou dnes již notoricky známé. Například Seven Nation Army to dotáhla až na tradiční popěvek nejen hudebních, ale i sportovních akcí. Přestože se se svou společnicí nerozešli v dobrém, Jack nepřestal tvořit a kromě sólové dráhy se realizoval i ve skupinách The Raconteurs nebo Dead Weather. S druhou jmenovanou kapelou připravuje na příští rok již třetí album.


Ve svém resumé má zapsány rovněž spolupráce na filmových projektech, jako je Návrat do Cold Mountain nebo bondovka Quantum Of Solace, pro niž složil s Alicou Keys ústřední píseň. Že se jedná o výjimečného umělce, dokazují kromě nejrůznějších ocenění, včetně osmi cen Grammy a dvojnásobného počtu neproměněných nominací, i otevřené sympatie a chvála od kolegů. Multiinstrumentalista navíc ovládá brilatně hru jak na kytaru, čímž je často označován za jednoho z nejlepších žijících kytaristů, tak na bicí a další nástroje jako je například marimba.

Koncert Jacka Whitea proběhne 13. listopadu ve Foru Karlín, vstupenky jsou k dispozici od 19. září v síti Ticketpro v cenách 1290 a 1690 Kč.


TZ, Ondřej Bambas, foto: Mary Ellen Matthews

zavřít