Větší než malé množství cukru: Wohnout servírují Laskonky a kremrole

Vydáno 17.09.2014 | autor: redakce

Tři roky od vydání zatím poslední řadovky Našim klientům vypouští čtyřka Wohnout nový materiál. V pořadí osmá studiová nahrávka dostala název Laskonky a kremrole.

Větší než malé množství cukru: Wohnout servírují Laskonky a kremrole Větší než malé množství cukru: Wohnout servírují Laskonky a kremrole


Wohnout Laskonky fullWohnout


Na albu, které vyjde 26. září, bude celkem patnáct skladeb. "Chtěli jsme udělat písničky stručný a srozumitelný, žádný intelektuální výlevy mezi řádky, či instrumentální orgie. Z velkýho výběru kompletních skladeb jsme nakonec vybrali ty, který dohromady zní jako celek, to nám udělalo radost," komentuje nové CD Honza Homola.


Deska měla být původně hotová už před prázdninami, ale kapelu potkaly technické problémy při nahrávání. Svůj název album dostalo podle stejnojmenné skladby, kterou Wohnout nahrávali na chatě u Říčan. Na nahrávce hostují např. Vojta Lavička, Xavier Baumaxa či Marek Eben. Klasické CD a digitální distribuci doplní prodej alba na flash disku a vinylu.

A jak nové album vznikalo? "Na předchozích deskách jsme do studia chodili dost nepřipravení - víceméně s holými kostrami písniček, které jsme tam pak nějak dodělali. Ale poslední dvě desky máme fakt hodně připravený a to i tím způsobem, že ty písničky neustále hrajeme, každý týden jsme měli dvě-tři zkoušky a hráli je furt dokola. Pak už se jenom vybíraly zvuky nástrojů, ladily aranže, občas se někde změnil text, ale v zásadě jsme šli do studia s hotovým materiálem," vysvětluje jeden z frontmanů kapely.

TZ, ape

zavřít