Gangsta Boogie: hip hop v akci

Vydáno 05.04.2007 | autor: redakce

Dostaveníčko fandů kvalitního česko-slovenského hip hopu, to je Gangsta Boogie 14. dubna v Retru. Zahrají Pio Squad, Vec nebo Moja Reč.

Gangsta Boogie: hip hop v akci Gangsta Boogie: hip hop v akci

Jedno z nejzajímavějších vystoupení bude bezesporu patřit slovenskému vyslanci Vecovi. Vítěz prestižního DJs klání DMC v roce 2001 a bývalý člen dnes už legendární kapely Trosky přijede představit průřez svojí tvorbou, která ho ve světě houpavých rytmů a nekompromisních slov stále činí číslem jedna.
Moja Reč relativně nedávno vypustila do světa 14trackové demo, přičemž dva skutečně povedené beaty nesou právě Veckův rukopis. Vlastně i díky jeho podpoře se dnes se svým talentem dostávají do širokého podvědomí a stíhají jeden úspěšný freestyle battle za druhým.



Domácí půdu budou reprezentovat dobře známí Pio Squad, kteří se zformovali ze skupiny Jižní Pionýři. Po několika letech snažení a mírné partyzánštiny zaznamenali velký úspěch po vydání svého debutu Tree stars, které je vyneslo na vrchol i u odborné kritiky. Druhé album Punk is Dead pak ukázalo znatelný posun nejen ve vnímání svého okolí, ale i samotné rapové produkce.



Těšit se můžete na speciální breakdanceovou fashion show, kterou provede zdomácnělý anglický MC Emdee. Nové luxusní hiphopové modýlky představí necelá desítka profesionálních tanečníků.

www.retropraha.cz


zavřít