Lence Dusilové zaplatili album fanoušci. Pěvecky vypomohli David Koller i Dan Bárta

Vydáno 19.09.2014 | autor: redakce

Už koncem září pošle Lenka Dusilová a Baromantika do světa nové album V hodině smrti. "Nová Baromantika je velmi poctivý dílo, v němž jdeme s našimi emocemi opravdu na dřeň," vysvětluje autorka. První ochutnávkou je skladba Takafei.

Lence Dusilové zaplatili album fanoušci. Pěvecky vypomohli David Koller i Dan Bárta Lence Dusilové zaplatili album fanoušci. Pěvecky vypomohli David Koller i Dan Bárta


lenka dusilova 2014 nLenka Dusilová a Baromantika


Lenka Dusilová je dalším z řady hudebníků, kterým k natočení alba pomohla kampaň na portálu HitHit. Cílovou částku 130 tisíc korun překonali přispěvatelé o 80 tisíc korun.

Stěžejním tématem alba je problematika přerodu a životních transformací. Na nahrávce se kromě Dusilové rovnou měrou podílí také Patrick Karpentski, Viliam Béreš a Beata Hlavenková. Kromě nich se na novince objeví i další hosté, např. Justin Lavash, David Koller, Dan Bárta, Oskar Török nebo Marek Minárik či Miloš Dvořáček.


Co se textů týče, mohou se posluchači těšit na zhudebněné básně i autorské věci Lenky Dusilové, přičemž zpívat se nebude pouze v češtině, ale také ve slovenštině, angličtině a polštině.

Lenka Dusilová a Baromantika představí album i naživo v rámci rozsáhlého podzimního turné, které odstartuje 2. 10. v Ostravě a kapela se v jeho rámci zastaví například 8. 10. v Brně, 9. 10. v Bratislavě, 24. 10. v Košicích nebo 2. 11. v pražském Divadle Archa, kde proběhne slavnostní křest.

TZ, ape

zavřít