LIVE: Insania v Praze - charismatické krysy rozpoutaly peklo

Vydáno 20.09.2014 | autor: redakce

"Čistej bioprodukt podsvětí" dorazil po necelém roce do pražského Rock café. Nepřivezl ho nikdo jiný než brněnská Insania. Jako support si vybrali rock-metalovou partu Caffeine.

LIVE: Insania v Praze - charismatické krysy rozpoutaly peklo LIVE: Insania v Praze - charismatické krysy rozpoutaly peklo


Insania-10


INSANIA
Rock Café, Praha
18. 9. 2014

Že si Insania svého hosta vybrala skvěle, bylo znát už po prvních skladbách. Caffeine vypálili do lidí několik svých pecek, jako On the Egde, Mess nebo Danger a jejich energická směs první řadu, kompletně oblečenou do triček Insania, pořádně rozhýbala. Caffeine jsou nejen pódiově zajímavá pětice, ale i stylová kapela. To dokázal zpěvák Tlama, vždy vystupující v černých brýlích. Po první skladbě mu sice vypadlo jedno sklíčko, ale nic si z toho nedělal a zbytek koncertu odzpíval tzv. "na terminátora."

Insania vystoupila jako vždy v pětičlenném složení Poly, Klíma, BlackDrum, Tudy a Joe. Že byli na pódiu jen čtyři? Joe, tedy zpěvákovo alter-ego, se objevil vždycky, když Poly začal zpívat. Není nejmenší pochybnosti, čím byl v minulém životě - jeho naléhavý projev, zapálený výraz a kazatelská košile mluvily za vše. A pak se poklidná večerní modlitba proměnila v sedmdesát minut pekla.

Caffeine-3CaffeineInsania-15Insania

Kázání začalo poněkud neortodoxně - na úvod se Rock café dozvědělo, že jsme všichni jeden celek a Bůh je podvodník, který nás zavřel do cely smrti, kde čekáme na provaz. A jelikož je kazatel ústy Boha, Insania samozřejmě poskytla návštěvníkům koncertu i slíbené božské sexuální služby. V momentě, kdy chtěl Joe upálit všechny kapely světa i s manažery v čele, oznámil Poly, že jsme zase peklu o krok blíž. Díky hře světel se v tu chvíli koupal v červené a skutečně vypadal jako na pokraji vstupu do pekla.


Návštěvníci koncertu sborově zapěli "My nevěříme v ďábla, ale ďábel věří v nás," na což frontman reagoval pochvalou, když označil Rock café za velmi milé, kultivované a vzdělané publikum. Po vyvolávání jména kapely došlo na dva přídavky v podobě starších písní UR Dead a Zimní varování.

Insania-21


Insania je sice jedna ze starších českých undergroundových kapel, ale rozhodně nepatří do šrotu. Na nic si nehraje, za nic se neschovává a to dokonce ani za stojany na mikrofony. Jejich aura vytvoří na koncertech naléhavou atmosféru nabitou napětím, kterou nejlépe vystihují opět slova kapely: "Na tripu s Joem se fakt nenudíš."

Setlist: Peklo jsou ti druzí, Je to zlý, Nejsvětější trojice, A budiž tma, Pověsíme celebrity, Vražda ve staré hvězdárně, Božská komedie, Volný radikál, Bioprodukt podsvětí, Ať shoří v pekle všechny kapely světa, Večer, kdy Freud zpíval basem, Sfoukni za mě svíci, Neprojdou, Je mrtvá, Čas nízkých pudů, Zabuším na bránu pekelnou, Charisma krysy // UR Dead, Zimní varování

text: Hedvika Pajerová, foto: Čestmír Jíra

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít