Metallica zahraje na přání i ve vašem obýváku

Vydáno 20.09.2014 | autor: redakce

Metallica se letos blýskla koncertním projektem Metallica By Request, v jehož rámci mohli fanoušci rozhodovat o koncertním setlistu pro každé město. Atmosféru akce si fanoušci přpomenou znovu: do konce roku se objeví záznam všech zastávek turné. Chybět v něm nebude ani ta pražská.

Metallica zahraje na přání i ve vašem obýváku Metallica zahraje na přání i ve vašem obýváku


Metallica 034 aerodromeJames Hetfield (Metallica)


Metallica By Request bylo vůbec první šňůrou kapely, na níž svěřila koncertní setlist do rukou fanouškům. Turné probíhalo od poloviny března do srpna a zahrnulo 27 měst v Severní Americe a Evropě. V České republice vystoupili 8. července v rámci festivalu Aerodrome na pražském Výstavišti.


Všichni příznivci kapely, kteří si zakoupili vstupenku přes internet, si mohli navolit nejoblíbenější tři písně  z více než 140 skladeb, které Metallica dosud nahrála. Sedmnáct nejúspěšnějších doplnila čtveřice o zbrusu novou skladbu Lord of Summer. V setlistu české show nechyběly kousky jako Fuel, Nothing Else Matters, For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, One nebo Sad But True.

Záznam nazvaný Live Metallica By Request 2014 CD Box Set bude obsahovat 26 dvojdisků a jedno samostatné CD s akustickým vystoupením. Parta kolem Jamese Hetfielda bude záznamy z jednotlivých měst uvolňovat postupně, celý set bude k mání v prosinci. Čtyři vybrané show se navíc příští rok objeví i na vinylu. Záznam pražského koncertu je už k dispozici v elektronické verzi na stránkách kapely.


Metallica v současnosti soustředí síly na nový materiál, nástupce šest let staré nahrávky Death Magnetic. Zajímavostí je fakt, že si vysloužila zápis do Guinnessovy knihy rekordů - jako první kapela koncertovala na všech sedmi kontinentech včetně Antarktidy. {vypnoutlink:Death}

 

rollingstone.com, ape, foto: Petr Tibi

 


 

Metallica 034 aerodrome TOP

zavřít